Eλεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ ο Καρχιμάκης

Eλεύθερος με εγγύηση 1 εκατ. ευρώ ο Καρχιμάκης

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με χρηματική εγγύηση, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠAΣOΚ, κ. Μιχ. Καρχιμάκης που είχε καταγγελθεί από πρώην υπάλληλο της ΕΥΠ ότι κατείχε απόρρητα έγγραφα. Η κατηγορία σε βάρος του αφορούσε ηθική αυτουργία σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας και σχετιζόταν με τις καταγγελίες που έγιναν από πρώην υπάλληλο της ΕΥΠ, ότι ο κ. Καρχιμάκης είχε στη διάθεσή του έγγραφα με διαβάθμιση απορρήτου, τα οποία προορίζονταν για την ενημέρωση του πρωθυπουργού και των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Αμυνας.

Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία και απολογούμενος, δήλωσε στον ανακριτή, ότι τα έγγραφα που βρέθηκαν στην κατοχή του είχαν χρησιμοποιηθεί για τη θεμελίωση ερωτήσεων και επερωτήσεων τις οποίες υπέβαλε στη Βουλή όσο ήταν βουλευτής. Απέδωσε τη σε βάρος του καταγγελία σε εσωτερικές έριδες και ανταγωνισμούς μεταξύ στελεχών της ΕΥΠ και εξέφρασε την πικρία του, γιατί βρέθηκε στη θέση του κατηγορουμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του, ανέφερε ότι ως βουλευτής αλλά και κατά τη μακρά του πολιτική διαδρομή προάσπιζε το εθνικό συμφέρον και ότι «ουδείς απετόλμησε να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του», ενώ πρόσθεσε ότι «η αναφορά σε βάρος του εντάσσεται σε προσπάθειες που καταβάλλονται να δημιουργηθεί ποινικό υπόβαθρο εναντίον του».

Οι περιοριστικοί όροι, κρίνονται από την υπεράσπισή του -την έχει αναλάβει ο κ. Β. Δημακόπουλος-, ως δυσανάλογοι με την πραγματικότητα και την πολιτική διαδρομή του πρώην βουλευτή. Ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης έθεσε το ΠΑΣΟΚ. Από τη Χαρ. Τρικούπη εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζεται ως «πρωτοφανής η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται» ο κ. Καρχιμάκης «για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημοσίου χρήματος». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνήγορός του αναμένεται να καταθέσει αίτημα για μείωση της εγγύησης, καθώς ο κ. Καρχιμάκης αδυνατεί να καταβάλει το εν λόγω ποσό. Το αίτημα θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή