Ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της παράταξης Καμίνη

Ανανεωμένο ψηφοδέλτιο της παράταξης Καμίνη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογική μάχη με ιδιαίτερη πολιτική σημασία χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης την αναμέτρηση για τον Δήμο της Αθήνας καθώς «η πόλη συγκεντρώνει όλες τις αντιφάσεις της χώρας». Μιλώντας χθες στην εκδήλωση για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη», της οποίας είναι επικεφαλής, ο κ. Καμίνης απάντησε τόσο στον υποψήφιο της Ν.Δ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, που λίγες ημέρες πριν τον χαρακτήρισε διαχειριστή πολυκατοικίας, όσο και στον Νικήτα Κακλαμάνη. «Ναι, είμαστε καλοί διαχειριστές και είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Μακάρι η χώρα να είχε μερικούς καλούς διαχειριστές πολυκατοικίας, ο τόπος θα βρισκόταν σε καλύτερη θέση. Από τα “φοβερά πολιτικά αναστήματα”, καζαντίσαμε. Τόσες κορδέλες που κόπηκαν στην πραγματικότητα εγκαινίαζαν μια εικονική πραγματικότητα. Το χθες μάς έχει ξεπεράσει όλους, το χθες πέθανε, αλλά δεν το έχουμε θάψει ακόμα».

Το ανανεωμένο σε μεγάλο ποσοστό ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δικαίωμα στην πόλη» περιλαμβάνει ανθρώπους από την κοινωνία και τις ομάδες πολιτών που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Πρόκειται για πρόσωπα που είναι καταξιωμένα στον χώρο τους. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι για θέση δημοτικού συμβούλου είναι μεταξύ άλλων οι: Θάνος Βερέμης (καθηγητής πανεπιστημίου), Πόπη Διαμαντάκου (δημοσιογράφος), Αντώνης Καφετζόπουλος (ηθοποιός), Πέτρος Μάρκαρης (συγγραφέας), Παναγιώτης Μηνογιάννης (λέκτορας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια), Αλέξανδρος Μοδιάνο (νομικός, διεθνολόγος, εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας), Νικόδημος Μάινα-Κιμίουα (μέλος της ομάδας Asante), Βαγγέλης Θεοδωρίδης (πρόεδρος εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής), Ηλίας Βλαχάκης (έμπορος, γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας), Λευτέρης Παπαγιαννάκης (νομικός και γιος του αείμνηστου πολιτικού της Ανανεωτικής Αριστεράς), Μυρσίνη Λιοναράκη (δημοσιογράφος), Ραούφ Σεχάντε (Παλαιστίνιος, παιδίατρος του ΕΣΥ), Γιώργος Φραντζεσκάκης (δημοσιογράφος), Σπύρος Φράγκος (οικονομικός αναλυτής), Κωστής Κοντογιάννης (διευθυντής πειραματικού σχολείου Πλάκας) αλλά και οι σημερινοί αντιδήμαρχοι Φώτης Προβατάς, Ανδρέας Βαρελάς, Νέλλη Παπαχελά κ.ά. Συνολικά παρουσιάστηκαν 66 δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των οποίων οι 20 γυναίκες, ενώ υπολείπονται ακόμη 8. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν 69 υποψήφιοι διαμερισματικοί σύμβουλοι, ενώ υπολείπονται 39.

Δήλωση στήριξης απέστειλε και ο σκηνοθέτης Μιχαήλ Μαρμαρινός, αναφέροντας για τον Γιώργο Καμίνη «με τιμά να είναι δήμαρχος της πόλης όπου ζω». Ο καλλιτέχνης τόνισε ότι είναι μια από τις σπάνιες φορές που αισθάνεται «υπερήφανο μέλος της πόλης», κάτι που οφείλεται στον δήμαρχο, στη σεμνότητα, την αγωνιστικότητα, αλλά κυρίως τη στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή