«Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κ. Κουτζαμάνη»

«Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κ. Κουτζαμάνη»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας παρέπεμπαν χθες πηγές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αντί σχολίων για τις αποκαλύψεις από τις συνομιλίες του κ. Τ. Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χ.Α., Ηλ. Κασιδιάρη. Σε αντίθεση με την ένταση και την οργή που επικράτησε την πρώτη ημέρα αναφορικά με τις αιχμές για χειραγώγηση της υπόθεσης της Χ.Α. από δικαστικούς λειτουργούς, «οι τόνοι» χθες ήταν ηπιότεροι. Στην Εισαγγελία του Α.Π. δεν έκρυβαν την αγανάκτησή τους για την εμπλοκή στις συνομιλίες του ονόματος της εισαγγελέως του Α.Π. Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ωστόσο δήλωναν ότι «το ήθος και η επάρκειά της δεν μπορούν να αμφισβητηθούν».

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, η κ. Κουτζαμάνη σε μια από τις σπάνιες επίσημες δηλώσεις της ξεκαθάριζε ότι «για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης ενήργησα με βάση τα αποδεικτικά στοιχεία και τον νόμο. Οσα διαλαμβάνονται στις δημοσιευθείσες συνομιλίες είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια». Ανακοίνωση στήριξης στην εισαγγελέα του Α.Π. αλλά και σε όλους τους δικαστές και εισαγγελείς που χειρίστηκαν και χειρίζονται σε όλα τα στάδια την υπόθεση εξέδωσε η Ενωση Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο «για αστήρικτους υπαινιγμούς» που υπηρετούν άλλους σκοπούς σε βάρος της ανεξαρτησίας των δικαστών.

Αναφερόμενη στην εισαγγελέα του Α.Π., η Ενωση Εισαγγελέων επισημαίνει ότι προήχθη στον βαθμό που κατέχει βάσει των συνταγματικών προβλέψεων «ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε προσόν εισαγγελέας έπειτα από μακρά θητεία στον εισαγγελικό κλάδο, κατά την οποία υπέδειξε υψηλότατο φρόνημα, πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα τον νόμο και τη συνείδησή της. Τη σύμφωνα με το Σύνταγμα προαγωγή της ουδεμία νύξη δύναται να συνοδεύσει». Ως προς τους λοιπούς λειτουργούς της Θέμιδος, η Ενωση αναφέρει ότι «δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και των εισαγγελέων που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την υπόθεση αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του Δικαίου και την καλή λειτουργία του Πολιτεύματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή