Οι επτά άξονες του προγράμματος Γ. Μπουτάρη

Οι επτά άξονες του προγράμματος Γ. Μπουτάρη

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαβούλευση προτίθεται να καλέσει όλες τις παρατάξεις ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης εφόσον επανεκλεγεί, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τον τρόπο αντιμετώπισης των βασικών προβλημάτων της πόλης. «Από τις αρχές Ιουνίου έως και το τέλος Αυγούστου που θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους οι νέοι τοπικοί άρχοντες, μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που μπορούμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα θέματα. Για παράδειγμα, συμφωνούμε ότι χρειάζεται τραμ η Θεσσαλονίκη; Πώς μπορούμε αυτό να το πετύχουμε;», αναφέρει.

Ο κ. Μπουτάρης, μιλώντας στην «Κ», δεσμεύθηκε ότι τον Σεπτέμβριο -πάντα με την προϋπόθεση ότι θα είναι εκ νέου δήμαρχος- θα ανακοινώσει το ακριβές περίγραμμα των έργων και των δράσεών του για τον δήμο. «Θα ανακοινώσουμε ακριβές χρονοδιάγραμμα πού και πότε θα γίνει το καθετί, το κόστος αλλά και από πού θα βρούμε τα χρήματα. Χωρίς υγιή δημοσιονομική προσέγγιση δεν μπορεί να ασκηθεί αξιόπιστη και μακροπρόθεσμα χρήσιμη πολιτική». Τόνισε, επίσης, ότι θα προσπαθήσει να δημιουργηθεί μια διαδημοτική διαχειριστική αρχή για τα προγράμματα που αφορούν τους δήμους της περιοχής, ώστε να μην απαιτείται η παρέμβαση της περιφέρειας προκειμένου να προχωρήσουν συγκεκριμένα έργα.

Χθες ο κ. Γ. Μπουτάρης παρουσίασε τους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος για την περίοδο 2014-19 της παράταξής του «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη»:

• Χρηστή και συμμαζεμένη οικονομική διαχείριση

• Αναπτυξιακές προοπτικές μέσω εξωστρέφειας

• Κοινωνική συνοχή

• Βιώσιμη κινητικότητα, κυκλοφοριακό, ποιότητα ζωής

• Εξυπηρέτηση του πολίτη και ηλεκτρονική διακυβέρνηση

• Μητροπολιτική διοίκηση με ταυτόχρονη αποκέντρωση και πραγματική αυτονομία

• Καθαριότητα, πολιτισμός και συμμετοχή του δημότη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή