Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να συζητάει σενάρια αλλαγής ηγεσίας

Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να συζητάει σενάρια αλλαγής ηγεσίας

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στρατηγική του διλήμματος στις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να αναλύσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος σήμερα, στα μέλη της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ. Η ενδοκομματική συζήτηση που έχει ανοίξει για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, καθώς και συγκεκριμένες προτάσεις στελεχών, όπως εκείνη του κ. Κ. Σκανδαλίδη περί συνεδρίου αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος, αποτελούν αντικείμενο δημόσιου σχολιασμού. Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ των περισσοτέρων έχει εμπεδωθεί η βεβαιότητα ότι μετά τις ευρωεκλογές η δρομολόγηση ενδοκομματικών εξελίξεων είναι αναπόφευκτη, ανεξαρτήτως ποσοστού της «Ελιάς». Ο κ. Βενιζέλος σήμερα θα ζητήσει από τους βουλευτές να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να αναλάβουν προεκλογική δράση πέρα από τις περιφέρειες όπου εκλέγονται. Θα παρουσιάσει την Κυριακή το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης που έχουν καταρτίσει οι επιτελείς του κόμματος. Βασική στόχευση του σχεδίου θα είναι λύσεις οι οποίες οδηγούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Χθες, στις τελευταίες εξελίξεις τοποθετήθηκε και η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία τόνισε ότι στοίχημα για την ίδια «προσωπικά», αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, είναι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές να τεθεί σε διαβούλευση ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κόμματος και της Κεντροαριστεράς. Η κ. Γεννηματά (η οποία δεν αναφέρθηκε στην «Ελιά») επανέλαβε τη διαφωνία της με τη βασική θέση του κ. Βενιζέλου περί ανόδου της χώρας και έπειτα του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας πως θα πρέπει να συμβεί το αντίστροφο. Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο κ. Φίλ. Σαχινίδης, ο οποίος υπερασπίστηκε τις επιλογές των κυβερνήσεων της περιόδου του κ. Γ. Παπανδρέου και του κ. Λ. Παπαδήμου (Οκτ. 2009 – Μάιος 2012) ως αναγκαίες για την αποφυγή της χρεοκοπίας, ενώ απαριθμώντας τις προτεραιότητες για τη δημιουργία κοινωνικού κράτους, μίλησε και αυτός για την ανάγκη «ανασύνταξης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης».

Αλλα στελέχη, όπως ο κ. Γ. Ντόλιος, έθεσαν χθες ζήτημα συνεργασίας με τη Ν.Δ., λέγοντας (Βήμα FM) ότι μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές δεν θα πρέπει να επαναληφθεί. Ο κ. Λ. Γρηγοράκος εκτίμησε ότι «θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά», επιμένοντας πως θα πρέπει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να τεθεί θέμα ηγεσίας «εφόσον το ΠΑΣΟΚ πάει στο 4% ή στο 3%». «Δεν υπάρχει κανένα ταμπού», δήλωσε (ΣΚΑΪ) επί του ενδεχομένου να τεθεί θέμα ηγεσίας μετά τις ευρωεκλογές και ο κ. Π. Ρήγας. Ο κ. Μιχ. Κασσής εκτίμησε (Alpha 9,89) πως αν το ΠΑΣΟΚ καταγράψει χαμηλά ποσοστά, το ζήτημα ανάδειξης νέου αρχηγού θα είναι το λιγότερο σημαντικό, υπονοώντας ότι θα τεθεί εν αμφιβόλω η κυβερνητική σταθερότητα. Το δίλημμα Βενιζέλου υπερασπίστηκαν με δηλώσεις τους και στελέχη όπως ο κ. Α. Λοβέρδος, καθώς και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κ.κ. Π. Καψής, Συλβάνα Ράπτη και Εύα Καϊλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή