Με sms τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

Με sms τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω sms θα συγκεντρωθούν το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής τα πρώτα εκλογικά αποτελέσματα, που θα δώσουν ασφαλή εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών στις δεκατρείς Περιφέρειες και στους Δήμους Αθηναίων, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Πατρέων και Ηρακλείου Κρήτης. Πρόκειται για την εφαρμογή του «Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης Αποτελεσμάτων» (SRT), που θα χρησιμοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές. Σε περίπου 20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα διαθέτουν κινητά τηλέφωνα με ειδικό κωδικό, μέσω των οποίων θα αποστείλουν στην εταιρεία Singular Logic τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο τμήμα τους, μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Η επιλογή των εν λόγω εκλογικών τμημάτων, που είναι διασπαρμένα σε όλη τη χώρα, γίνεται τυχαία.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει αναλάβει για λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων των δημοτικών, περιφερειακών καθώς και των ευρωεκλογών του 2014. Σύμφωνα με την Corporate Communication Manager της Singular Logic, κ. Πέπη Μυλωνά, «θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων για το σύνολο της επικράτειας, όταν τα μισά από τα περίπου 5.000 εκλογικά τμήματα που θα διαθέτουν το σύστημα SRT θα έχουν αποστείλει τα αποτελέσματα». Ωστόσο, ο χρόνος που θα απαιτηθεί για μια ασφαλή εκτίμηση των τελικών αποτελεσμάτων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, καθώς η εκλογική διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι περίπλοκη και τα εκλογικά τμήματα λιγότερα, οπότε και θα πρέπει να εξυπηρετήσουν μεγαλύτερο αριθμό εκλογέων.

Στον δικτυακό τόπο ekloges.ypes.gr έχουν ήδη αναρτηθεί όλοι οι υποψήφιοι συνδυασμοί, ενώ οι πολίτες το βράδυ των εκλογών θα μπορούν να αναζητούν πλήθος στοιχείων που αφορούν την εκλογική αναμέτρηση.

Την πρώτη Κυριακή το σύστημα θα λειτουργήσει για την ταχύτερη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων για τις περιφέρειες και τους πέντε μεγάλους δήμους, ενώ τη δεύτερη Κυριακή θα αξιοποιηθεί για τις ευρωεκλογές. Στις εκλογές της 18ης Μαΐου θα συμμετέχουν 104 συνδυασμοί για τις 13 περιφέρειες της χώρας, ενώ για τους 325 δήμους ο αντίστοιχος αριθμός των υποψηφίων δημάρχων είναι 1.441. Στις ευρωεκλογές «κατεβαίνουν» 43 κόμματα/συνδυασμοί με 1.298 υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Εξάλλου, τα υπεραστικά ΚΤΕΛ μπορούν να χορηγούν -εφόσον το επιθυμούν- έκπτωση 25% επί των κανονικών εισιτηρίων από 16 έως 27 Μαΐου (η έκπτωση δεν ισχύει για μειωμένα εισιτήρια). Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η Minoan Lines θα πραγματοποιεί έκπτωση 20% επί του ισχύοντος τιμολογίου στους δικαστικούς αντιπροσώπους με την επίδειξη του διοριστηρίου τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή