«Μην τον ψηφίσεις αυτόν, θα σε τσακίσω!»

«Μην τον ψηφίσεις αυτόν, θα σε τσακίσω!»

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατακλύστηκαν τα κοινωνικά δίκτυα χθες, στον α΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις εμπειρίες των χρηστών στα εκλογικά κέντρα, τις δηλώσεις των υποψηφίων, τα αποτελέσματα των exit polls και τα οριστικά αποτελέσματα, που κατείχαν κυρίαρχη θέση σε Twitter και Facebook, όπως είθισται κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Δάκρυσε η Παναγιά η Δημοσκόπισσα», έγραφε κάποιος στο Twitter όταν διαψεύσθηκαν τα exit polls, σχολιάζοντας βέβαια και τις αποκλίσεις των δημοσκοπήσεων από τα τελικά αποτελέσματα. Συχνά συναντούσε κανείς αναφορές στη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα που απαθανατίστηκε να βγαίνει από το παραβάν σαλιώνοντας τον φάκελο με το ψηφοδέλτιό του με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί hashtag «#από το δαγκωτό στο σαλιωτό», στο οποίο έβρισκε κανείς όλες τις αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα. Το Facebook φιλοξενούσε φωτογραφία ενός μωρού με λεζάντα «Δεν πρόκειται ποτέ να μάθει τι θα πει ΠΑΣΟΚ», επισημαίνοντας τις μεγάλες απώλειες του κόμματος και σε αυτές τις εκλογές.

«Περιδιαβάζοντας» τα δίκτυα χθες, έβρισκε κανείς αρκετά ευτράπελα σε εκλογικά κέντρα. Ενας χρήστης περιέγραφε μια γυναίκα, η οποία, όταν μπήκε ο σύζυγός της στο παραβάν για να ψηφίσει, έτρεξε καταπάνω του φωνάζοντας «Μην τον ψηφίσεις αυτόν, θα σε τσακίσω», ενώ ο σύζυγος ζήτησε τη βοήθεια του δικαστικού αντιπροσώπου λέγοντάς του «πείτε της, σας παρακαλώ, ότι δεν επιτρέπεται αυτό που κάνει»…

Για τα χαμηλά ποσοστά του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ένας χρήστης του Twitter ανέφερε ιδιαίτερα σαρκαστικά «ακούγεται πως απέδωσαν οι εμφανίσεις του κ. Σπηλιωτόπουλου στις εκπομπές lifestyle». Πριν κλείσουν ακόμα οι κάλπες, διαβάσαμε στο Twitter ότι «όσοι ψηφίζετε Μαρινάκη πάνω στο ψηφοδέλτιο γράφουμε θρύλος ή γαύρος. Είναι αναγκαίο στην καταμέτρηση!», καθώς ο Πειραιάς απασχόλησε μεγάλη μερίδα χρηστών. Ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των exit polls, τα σχόλια περί Μαρινάκη και σχέσης του με τον Ολυμπιακό έγιναν αντικείμενο ειρωνείας από πολλούς. «Αν ο Μαρινάκης κερδίσει τελικά τον Πειραιά, θα τον δώσει δανεικό στον Εργοτέλη», έγραφε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Συχνά έβλεπε κανείς αναφορές στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής με έντονο τόνο αποδοκιμασίας, ενώ άλλοι απλώς αναρτούσαν τα αποτελέσματα της Χρυσής Αυγής σε μεμονωμένα εκλογικά κέντρα όπου συγκέντρωνε υψηλά ποσοστά.

Σχολιάζοντας τα χαμηλά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, ένας χρήστης του Twitter ζήτησε μια χάρη από τον υπουργό Υγείας: «@adonisgeordiadi μεριμνήστε παρακαλώ για τα υπογλώσσια, ας είμαστε λίγο ανθρωπιστές μέρα που είναι».

Μια πρακτική απορία γεννήθηκε σε έναν χρήστη του Τwitter σχετικά με τις εμφανίσεις των πολιτικών στις τηλεοπτικές εκπομπές: «Αραγε, τις βραδιές των εκλογών, υπάρχουν shuttle buses μεταξύ των studios των καναλιών για να πηγαινοφέρνουν τους πολιτικούς των πάνελ;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή