ΣΥΡΙΖΑ: διαφωνίες για την επόμενη μέρα

ΣΥΡΙΖΑ: διαφωνίες για την επόμενη μέρα

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «ζωηρή» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφουν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, καθώς οι εσωκομματικές υποομάδες, ενόψει της συζήτησης για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα το επόμενο διάστημα, έχουν προχωρήσει καθεμιά στον δικό της απολογισμό και πρόκειται να καταθέσουν κείμενα συμβολής στον εσωκομματικό διάλογο. Και ενώ στην Κουμουνδούρου μιλούν για διαδικασίες που αποτυπώνουν με ξεκάθαρο τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, η εκπρόσωπος της Ν.Δ., Αννα Ασημακοπούλου, έσπευσε να μιλήσει για «αμφισβήτηση της ηγετικής ομάδας» του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση κειμένου το οποίο υπογράφουν 53 στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους και βουλευτές, και με το οποίο ασκείται κριτική σε χειρισμούς κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Απάντηση στο σχόλιο της κ. Ασημακοπούλου δεν υπήρξε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στελέχη του κόμματος έσπευσαν να επισημάνουν ότι το εν λόγω κείμενο προήλθε από τα στελέχη της ομάδας ΑρΑρΕν, που θεωρείται ο κορμός του ΣΥΡΙΖΑ και είναι η τάση από την οποία προέρχεται ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος, μάλιστα, συμμετείχε το Σάββατο στην πρώτη ημέρα συνάντησης των μελών της. Από την Κουμουνδούρου σημειώνουν, δε, ότι πολλά από τα ζητήματα που αναφέρονται στο εν λόγω κείμενο τα θέτει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την τακτική της επόμενης μέρας σε επίπεδο συμμαχιών και την προσπάθεια να αυξηθεί η επιρροή του κόμματος στη βάση του εκλογικού σώματος. Το κείμενο, ωστόσο, αν και δεν θέτει ευθέως ζήτημα ευθυνών της ηγεσίας, ασκεί κριτική για επιλογές που έγιναν προεκλογικά όσον αφορά την επικοινωνιακή τακτική, την επιλογή υποψηφίων και τη στήριξή τους, κάνει λόγο για φαινόμενα διγλωσσίας, για υποβάθμιση των κομματικών οργάνων. Μεταξύ άλλων, φέρει τις υπογραφές των Ευκλείδη Τσακαλώτου, Ηρούς Διώτη, Τάσου Κορωνάκη, Θεόδωρου Δρίτσα, Ράνιας Σβίγγου, Χριστόφορου Παπαδόπουλου.

Τα ζητήματα αυτά, πάντως, αναμένεται να κυριαρχήσουν στη συνεδρίαση της Κ.Ε. το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενώ σε κομβικό θέμα αναμένεται να αναδειχθεί η τακτική που θα υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να επιτύχει την αποτροπή διαμόρφωσης πλειοψηφίας προεδρικής εκλογής. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα πρέπει να κινηθούν δυναμικά με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και αντίληψη συμμαχιών, θέση, ωστόσο, που προσκρούει στις αντιδράσεις σε τακτική αμφίπλευρης διεύρυνσης και σε «μεταγραφές» στελεχών από άλλα κόμματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή