Η διαφωνία Μεϊμαράκη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρήγμα που προ ημερών προκλήθηκε στις σχέσεις του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, με αφορμή τη διαδικασία για το δημοψήφισμα, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να εγκυμονεί κινδύνους για μελλοντικούς κραδασμούς στη Ν.Δ. Αναμφίβολα, ωστόσο, πρόσθεσε μία ακόμη πινελιά στο εσωκομματικό κάδρο της κυβερνητικής παράταξης.

Οι συνεργάτες του απορρίπτουν με κατηγορηματικότητα τα σενάρια περί «δεύτερων σκέψεων» και εξηγούν ότι ο πρόεδρος της Βουλής οφείλει να είναι σταθερά προσηλωμένος στον θεσμικό χαρακτήρα του. Ταυτοχρόνως, δεν αρνούνται ότι η πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη προσδιορίστηκε και από πολιτικά κριτήρια, αφού ο πρόεδρος της Βουλής ήταν εξαρχής πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να λειτουργήσει «φοβικά», αλλά, αντιθέτως, να περάσει στην αντεπίθεση με τελικό στόχο να μετατρέψει σε μπούμερανγκ την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι με το πολιτικό σκεπτικό του κ. Μεϊμαράκη συμφωνούν αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι, ωστόσο, απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν τις απόψεις τους προκειμένου να μη ρίξουν νερό στον εσωκομματικό μύλο.

Πολλοί στη Νέα Δημοκρατία δυσκολεύονται να περιοριστούν στην εκτίμηση ότι επρόκειτο απλώς για μία διαφωνία κορυφής, καθώς δεν τους διαφεύγει ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει διακριτή παρουσία στη γαλάζια παράταξη, αλλά και την εμπειρία να διακρίνει την εντεινόμενη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή, και εκ ως τούτου και στη λεγόμενη Κεντροδεξιά. Εξάλλου, τα πολιτικά σενάρια τροφοδοτήθηκαν πρόσφατα τόσο από την παρέμβαση του κ. Δημ. Αβραμόπουλου περί ενδεχόμενης ανάγκης μεγάλων κυβερνητικών συνασπισμών όσο και από το τετ α τετ του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τελεί εν αναμονή της τελικής απόφασης του κ. Σαμαρά για τη θέση του νέου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή