«Χώρο» στη ΔΗΜΑΡ δίνει η Χαρ. Τρικούπη

«Χώρο» στη ΔΗΜΑΡ δίνει η Χαρ. Τρικούπη

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τις 20 Αυγούστου μετατίθενται όλες οι μείζονος σημασίας ανακοινώσεις που αφορούν το ΠΑΣΟΚ, την «Ελιά» και τις διαδικασίες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς. Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο με το βλέμμα στραμμένο προς την Αγ. Κωνσταντίνου και τις επαφές με τη ΔΗΜΑΡ. Στη Χαρ. Τρικούπη επανεκτιμούν τις εξελίξεις και αποδίδουν βαρύνουσα σημασία στον εξελισσόμενο διάλογο με το κόμμα του κ. Φ. Κουβέλη, καθώς πέρα από τη μακροσκελή συζήτηση για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, υπάρχουν ερωτήματα πολύ πιεστικότερης πολιτικής αναγκαιότητας, κυρίως, δε, αυτά που αφορούν την προεδρική εκλογή και την κυβερνητική σταθερότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, ανεβλήθη για τα τέλη Αυγούστου η προγραμματισμένη γι’ αυτή την εβδομάδα συνάντηση των επικεφαλής της «Ελιάς», η οποία επρόκειτο να οδηγήσει σε συνομιλίες για την κατάρτιση ενός τμήματος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου. Ωστόσο, όλα τα ονόματα θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς, όπως αφήνουν να εννοηθεί από τη Χαρ. Τρικούπη, δεν επιθυμούν να χρησιμοποιηθεί από τη ΔΗΜΑΡ κάποιο από τα πρόσωπα της επιτροπής ως επιχείρημα για τη διακοπή των επαφών, οι οποίες βρίσκονται σε αρχική, αλλά κρίσιμη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Χαρ. Τρικούπη έχουν ήδη απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο συνέδριο της λεγόμενης Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία -προς το παρόν- έχει απορριφθεί. Επισημαίνουν, μάλιστα, ότι η κίνηση αυτή δεν συνιστά τίποτε άλλο παρά ακόμα μία πολιτική χειρονομία καλής θέλησης και ευαισθησίας στις ενδοκομματικές δυσκολίες της Αγ. Κωνσταντίνου. Η τακτική αυτή έρχεται σε συνέχεια και των προσωπικών εντολών του κ. Βενιζέλου προς τους συνεργάτες του να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί έναντι της ΔΗΜΑΡ, η οποία, μετά τις ευρωεκλογές, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα συνοχής. Κινούμενοι σε αυτή την κατεύθυνση, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αποφεύγουν, βεβαίως, να θέσουν δημοσίως το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, καθώς από την πλευρά της Αγ. Κωνσταντίνου έχει αποσυνδεθεί από τις επαφές μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Βεβαρημένο πρόγραμμα

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έχει άλλωστε βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω της αυξημένης κυβερνητικής κινητικότητας, θα συναντηθεί με τομείς, φορείς και μέλη του συνδικαλιστικού σε μια ενιαία κομματική εκδήλωση. Εκεί, ο κ. Βενιζέλος θα αναπτύξει με λεπτομέρεια τις κυβερνητικές πολιτικές που οφείλονται στις παρεμβάσεις του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αναδείξει τη διακριτή ταυτότητα του κόμματός του. Η προσπάθεια αυτή, ιδιαιτέρως έντονη τις τελευταίες εβδομάδες και με διαρκή προσωπική εμπλοκή του κ. Βενιζέλου, στοχεύει σε σημαντικό βαθμό στην «ανάκτηση» της επιρροής του ΠΑΣΟΚ σε συνδικαλιστικούς χώρους, καθώς τους τελευταίους μήνες υπέστη σημαντικές απώλειες λόγω της αυτονόμησης αρκετών σημαντικών στελεχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή