«Ορόσημο» για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΘ

«Ορόσημο» για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΘ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την καθιερωμένη επίσκεψη στον χώρο της ΔΕΘ ανοίγει σήμερα, στις 10.30 π.μ., το πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι πρόκειται για την πιο σημαντική παρουσία του σε ΔΕΘ και προσδίδουν στο τρέχον Σαββατοκύριακο χαρακτήρα ορόσημου για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει θέσει ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών για την αποψινή (7.30 μ.μ.) κεντρική ομιλία του κ. Τσίπρα στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο και την αυριανή (1 μ.μ.) συνέντευξη Τύπου. Μέσα από αυτές τις δύο εκδηλώσεις, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδοκά να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεαλιστική και εφαρμόσιμη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας και, παράλληλα, ότι διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής, με αναπτυξιακό προσανατολισμό και μέτρα ανακούφισης και ελάφρυνσης όσων επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.

Οι αποφάσεις για τις τελικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα ελήφθησαν με γνώμονα τη «σωστή δοσολογία», να μην ειπωθούν, δηλαδή, πράγματα που θα θεωρηθούν ανεδαφικά και υπερβολικά, ενώ η ανακοίνωση των μέτρων μιας μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδευθεί με κοστολόγηση και παραπομπή στην προέλευση των χρημάτων που θα απαιτηθούν. Το περιεχόμενο των εξαγγελιών, που εστιάζονται στην ανακούφιση των πλέον αδυνάμων, στην αποκατάσταση εργασιακών ρυθμίσεων στον ιδιωτικό τομέα, στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, στη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, αναμένεται να οριστικοποιηθεί –ως προς τις τελευταίες λεπτομέρειες– σήμερα. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε χθες (Ρ/Σ REAL) «κλειδί» για την εκλογική ενίσχυση του κόμματός του ένα «συγκεκριμένο, μετρήσιμο, ριζοσπαστικό, αλλά και ρεαλιστικό» πρόγραμμα, τονίζοντας ότι «αν βάλουμε πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών, πάνω από αυτό όχι που θέλουμε, αλλά που μπορούμε, κινδυνεύουμε να περάσουμε από κάτω».

Κατά την παραμονή του στη Θεσσαλονίκη σήμερα, ο κ. Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Επιπλέον, σε μια συμβολική κίνηση υπόμνησης της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις για τις Σκουριές, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Γιάννη Μίχο.

Εν τω μεταξύ, χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε, μέσω ανακοίνωσης του Τμήματος Ενέργειας, την αντίθεσή του στην κύρωση των συμβάσεων για έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Κατάκολο, Ιωάννινα και Πατραϊκό Κόλπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ληστρική εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει στελεχωθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός, δεν έχει γίνει οριοθέτηση ΑΟΖ και δεν επαρκεί το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο για τη διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή