Αμοιβαίες υποχωρήσεις ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

Αμοιβαίες υποχωρήσεις ζητεί ο Στ. Θεοδωράκης

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και οι αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και στον εκλογικό νόμο αποτέλεσαν τα βασικά σημεία συζήτησης του κ. Αντ. Σαμαρά με τον κ. Στ. Θεοδωράκη, στην προγραμματισμένη συνάντηση που είχαν χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. «Η χώρα και η κοινωνία θα πρέπει να σταματήσουν να παίζουν κάθε πρωί Τζόκερ με την προεδρική εκλογή», δηλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο επικεφαλής του «Ποταμιού», τασσόμενος ευθέως υπέρ της ανάδειξης Προέδρου από την παρούσα Βουλή. Επισήμανε δε ότι πρέπει να γίνουν «αμοιβαίες υποχωρήσεις» από τους κ. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα και, στο πλαίσιο αυτό, οι εκλογές να πραγματοποιηθούν πριν από την προκαθορισμένη ημερομηνία τους, σε χρόνο συμφωνημένο από τις πολιτικές δυνάμεις, με ενδεχόμενη ημερομηνία τον Νοέμβριο του 2015.

Ο κ. Σαμαράς επέμεινε ότι οι επόμενες εκλογές πρέπει να γίνουν τον Ιούνιο του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε στον κ. Σαμαρά να αναζητήσει ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο που θα ενώνει όλους τους Ελληνες και θα είναι δύσκολο να απορριφθεί δίχως σκέψη, ακόμη και από τις πολιτικές δυνάμεις οι οποίες δεν επιθυμούν να εκλεγεί τον Φεβρουάριο.

Στη χθεσινή συνάντηση, ο κ. Θεοδωράκης μετέφερε στον κ. Σαμαρά τις λεπτομερείς προτάσεις που έχουν συντάξει οι επιτελείς του «Ποταμιού» για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο. Επ’ αυτού, έκανε χθες λόγο για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών διά της σχετικής συνταγματικής αναθεώρησης, της μείωσης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ενώ τάχθηκε υπέρ τού να βρεθεί «μια πατριωτική λύση για το χρέος». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν και για τις εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Ο κ. Θεοδωράκης, μετά τη συζήτηση με τον κ. Σαμαρά, τόνισε ότι μια ανάλογη συνάντηση πρέπει να πραγματοποιηθεί και με τον κ. Τσίπρα, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ακυρώθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή