Κασουλίδης στην «Κ»: Η Λευκωσία προσβλέπει στην Ελλάδα

Κασουλίδης στην «Κ»: Η Λευκωσία προσβλέπει στην Ελλάδα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κύπρος προσβλέπει στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής φόρμουλας που θα οδηγήσει σε εκτόνωση της έντασης με την Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ και σε άρση του σημερινού αδιεξόδου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης στην «Κ», εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τον ρόλο των ΗΠΑ.

«Προσβλέπουμε στις προσπάθειες της Ελλάδας και υπό αυτή την έννοια και στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας για να παρακαμφθούν τα εμπόδια που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της τουρκικής συμπεριφοράς και της παρουσίας του “Μπαρμπαρός”, για να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης, στο περιθώριο της διάσκεψης των χωρών της Συμμαχίας κατά του ISIS, που συνήλθε στην έδρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Η παρέμβαση των ΗΠΑ δεν έχει συμβάλει στην εκτόνωση της έντασης, διότι η Ουάσιγκτον σπεύδει αχρείαστα να εισαχθούν θέματα συνδιαχείρισης υδρογονανθράκων τα οποία για μας είναι απαράδεκτα», επεσήμανε ο κ. Κασουλίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχληση της Λευκωσίας για τον  τρόπο  που επέλεξαν  να κινηθούν οι ΗΠΑ με την πολυσυζητημένη παρέμβαση του αντιπροέδρου  Μπάιντεν. «Αυτή η σπουδή αφαιρεί από τις ΗΠΑ τη δυνατότητα να διαδραματίσουν ρόλο και να επιλύσουν αυτοί το πρόβλημα που έχει  δημιουργηθεί»,  σημείωσε ο υπουργός  Εξωτερικών  της  Κύπρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή