ΣΥΡΙΖΑ: «Σε συνεννόηση» με Ν.Δ. το «κίνημα» βουλευτών

ΣΥΡΙΖΑ: «Σε συνεννόηση» με Ν.Δ. το «κίνημα» βουλευτών

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς καταφέρθηκαν χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον των βουλευτών που ανέλαβαν την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και συμφωνίας ανάμεσα στους κ. Σαμαρά και Τσίπρα για εκλογές μέσα στο 2015. Η Κουμουνδούρου δεν βλέπει με καλό μάτι οποιαδήποτε κίνηση ενισχύει την προοπτική εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της εμφατικά, αν και ήταν εμφανής χθες η ανακούφιση στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ από τη μικρή -όπως την αποτίμησαν- ανταπόκριση που είχε το εγχείρημα.

«Σου έρχεται στο μυαλό ο Καβάφης που λέει “αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, μην την εξευτελίζεις”», δήλωσε (ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ) ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε σε βουλευτές που πάνω από τις τύχες του ελληνικού λαού «βάζουν την επιμήκυνση της βουλευτικής τους θητείας», ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πρωτοβουλία αναλήφθηκε σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε από την πλευρά του (ΣΚΑΪ) για «σχέδιο πολιτικής αποστασίας σε εξέλιξη», επαναλαμβάνοντας την έκφραση που υιοθέτησε πρώτος ο κ. Αλ. Τσίπρας, και για πρωτοβουλία που «βρίσκεται σε απόλυτη συνεννόηση με τη Ν.Δ.». «Δεν θεωρώ ότι θα πετύχει αυτό το σχέδιο τον στόχο του και επαναλαμβάνω ότι αυτή τη στιγμή το γεγονός ότι, με βάση αυτή την προσπάθεια, διαλύονται τα κόμματα έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί το ’12 επιτείνει έτι περαιτέρω την απονομιμοποίηση αυτής της Βουλής και τη μη αντιπροσωπευτικότητά της με βάση τους πραγματικούς συσχετισμούς», πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

Εν τω μεταξύ, οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σημερινή συγκέντρωση, εξ αφορμής της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στον Νίκο Ρωμανό, για τον οποίο αναφέρεται ότι έχει «τον χαρακτήρα του συμβολισμού», ενώ καλούνται οι νέοι και οι νέες «να αψηφήσουμε συλλογικά τις -χουντικής εμπνεύσεως- απαγορεύσεις» και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που έχει προγραμματισθεί για τη 1 μ.μ. στα Προπύλαια. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη έκανε λόγο για «εμπρηστική ανακοίνωση» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται», ενώ είπε ότι «σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στις εκδηλώσεις, ο κ. Τσίπρας προσωπικά και το κόμμα του αναλαμβάνουν ακέραια την ευθύνη». Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «η κ. Βούλτεψη σκοπίμως προαναγγέλλει εμπρησμούς και επεισόδια» και μίλησε για «επιλογή του κ. Σαμαρά για τη δημιουργία σκηνικού έντασης και τρομοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή