H κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση

H κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις επτά το πρωι σήμερα, διεξάγεται η κρισιμότερη ίσως εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Δεκαοχτώ κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων διεκδικούν την ψήφο 9.808.760 (4.747.883 άντρες και 5.060.877 γυναίκες) εκλογέων σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Κάλπες έχουν στηθεί σε 19733 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και στις 56 εκλογικές περιφέρειες κατανέμονται 288 βουλευτές. Η ψήφος είναι υποχρεωτική και μπορεί να πραγματοποιηθεί με την αστυνομική μας ταυτότητα ή σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Εφόσον πρόκειται για ελληνικό διαβατήριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και αν έχει λήξει.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει σε όσους θα ψηφίσουν ως ετεροδημότες να αναζητήσουν στον τηλεφωνικό αριθμό 21313.61.500 από 07.00 έως 19.00 ή στον διαδικτυακό τόπο του υπ. Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε πού ψηφίζεις», το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα καθώς έχουν συσταθεί ειδικά τμήματα στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες των νομών. Οσοι δεν βρουν το όνομά στους εκλογικούς καταλόγους πρέπει να απευθυνθούν στους δήμους στα δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι για να μπορέσουν να

ψηφίσουν ως «παραληφθέντες». 

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19.00  το βράδυ και η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από την εταιρία SingularLogic που συγκεντρώνει και μεταδίδει τα εκλογικά αποτελέσματα θα μεταδοθει περίπου στις 21.30 το βράδυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή