Το ΠΑΣΟΚ συμπλέει με το «Ποτάμι»

Το ΠΑΣΟΚ συμπλέει με το «Ποτάμι»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον καθηγητή κ. Ν. Αλιβιζάτο θα ψηφίσει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας το ΠΑΣΟΚ, απόφαση η οποία εγκρίθηκε από την Κ.Ο. του κόμματος, έπειτα από τη σχετική εισήγηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε σε αυτή την απόφαση αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Πρ. Παυλόπουλου από τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, τηλεφώνησε άμεσα στον επικεφαλής του «Ποταμιού» Στ. Θεοδωράκη, με την πρόταση του οποίου κατέρχεται ως υποψήφιος ο κ. Αλιβιζάτος. Πριν από τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, σειρά βουλευτών, όπως ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, είχαν εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία τους με το πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου, ενώ ο κ. Α. Λοβέρδος γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει υπέρ του κ. Αλιβιζάτου.

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου τονίζουν ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην εγκρίνει το πρόσωπο του κ. Παυλόπουλου είναι «βαθύτατα πολιτική». Και επισημαίνουν ότι «κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει, άλλωστε, σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα». Εν ολίγοις, στη Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν από τους εμβληματικούς υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Κ. Καραμανλή (2004-2009), την οποία στο κόμμα θεωρούν ως έχουσα τη βασική ευθύνη για την επιδείνωση των δημοσιονομικών και μακροοικονομικών στοιχείων της χώρας που, εν τέλει, οδήγησε στο Μνημόνιο.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι «άλλο είναι η θεσμική συναίνεση και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., τα δύο κόμματα του τεχνητού διπολισμού». Από τη Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν, επίσης, αιχμές εναντίον της κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι βάσει της συνταγματικής πρόβλεψης η παρούσα Βουλή θα εκλέξει ούτως ή άλλως Πρόεδρο και γι’ αυτό, όπως λένε, «η διαβούλευση των κομμάτων, πριν η επιλογή καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή