«Παρών» από ΚΚΕ στην ψηφοφορία

«Παρών» από ΚΚΕ στην ψηφοφορία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ στη σημερινή ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Από τον Περισσό αναφέρουν ότι ο κ. Πρ. Παυλόπουλος ήταν «επί χρόνια στέλεχος και υπουργός της Ν.Δ.», ωστόσο επισημαίνουν πως η ψήφος του ΚΚΕ επιβάλλεται όχι με βάση προσωπικά, αλλά πολιτικά κριτήρια και την πάγια στάση αρχών έναντι του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας. Προφανώς, το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει ούτε την υποψηφιότητα του κ. Ν. Αλιβιζάτου. Τη στάση του ΚΚΕ γνωστοποίησε ο κ. Δ. Κουτσούμπας και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες τόσο με τον κ. Παυλόπουλο όσο και με τον επικεφαλής του «Ποταμιού», Στ. Θεοδωράκη. Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι το όλο θέμα της προεδρικής εκλογής δεν συνιστά παρά δευτερεύουσα διαδικασία μπροστά στις γενικότερες εξελίξεις στην οικονομία και στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με τον Περισσό, η ομιλία του κ. Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε ότι ο πρωθυπουργός «προετοιμάζει το έδαφος για την υπογραφή νέας συμφωνίας με την Ε.Ε. και τους δανειστές, εκμεταλλευόμενος την αγωνία του λαού να απαλλαγεί από τις αντιλαϊκές πολιτικές». Εκτιμά επίσης πως οι πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας (προστασία α΄ κατοικίας από πλειστηριασμούς, που θα κατατεθεί την Πέμπτη, και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και άλλων ρυθμίσεων που αφορούν την εργασία, το επόμενο χρονικό διάστημα) αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό των εφαρμοστικών νόμων και μνημονίων». Το ΚΚΕ προαναγγέλλει, τέλος, ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου, ζητώντας ονομαστική ψηφοφορία, για την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή