Να εξευρεθεί κοινός τόπος ζητεί η Ουάσιγκτον

Να εξευρεθεί κοινός τόπος ζητεί η Ουάσιγκτον

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν πως είναι προς το συμφέρον όλων να επιλύσουν το ζήτημα της Ελλάδας. Ερωτώμενος αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει κάποιες συμβουλές για τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του προέδρου Τζος Ερνεστ τόνισε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ανησυχούν για την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ότι ενδιαφέρονται να επιλυθεί η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ερνεστ δήλωσε: «Οπως κάνουμε ήδη εδώ και χρόνια, οι Ηνωμένες Πολιτείες είμαστε σε στενή επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους και συνεταίρους μας για την οικονομική αβεβαιότητα στην ήπειρο. Συνεχίζει να μας απασχολεί το θέμα. Είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της οικονομίας μας να λυθούν αυτές οι διαφορές και να αρθεί η αστάθεια».

Σύμφωνα με τον κ. Ερνεστ, «τα καλά νέα είναι νομίζω ότι κάθε μέλος της Ε.Ε. αναγνωρίζει πως είναι προς το συμφέρον του η προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης». Παρέπεμψε δε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για το είδος των επαφών που είχε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τους εταίρους της στην Ε.Ε. για το θέμα. Ο ίδιος αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τις διακυμάνσεις στην ισοτιμία του δολαρίου με το ευρώ, θέμα για το οποίο επίσης παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή