Ευ. Βενιζέλος: «Υπονομευτής της χώρας ο πρωθυπουργός»

Ευ. Βενιζέλος: «Υπονομευτής της χώρας ο πρωθυπουργός»

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε χθες το απόγευμα ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τα κυβερνητικά μέτρα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Απόντος του κ. Αλ. Τσίπρα και έντονα ενοχλημένος από την απόφαση του πρωθυπουργού να μην απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «προκλητική αλαζονεία και αδιαφορία». Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι με τις δηλώσεις του, περί πολιτικής απόφασης για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. το 1980 και στην ΟΝΕ το 2000, «έρχεται και υπονομεύει τη χώρα του και τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της». Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ουσιαστικά ο πρωθυπουργός «αποδέχεται και υιοθετεί το πιο ακραίο επιχείρημα των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης εναντίον μας».

Ο κ. Βενιζέλος έκανε μια μικρή αναφορά στην παιδεία, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι, εμμέσως πλην σαφώς, υποβαθμίζει τα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια και αναβαθμίζει την ιδιωτική εκπαίδευση. Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στα σχεδιαζόμενα μέτρα. Μίλησε για «εξοικείωση της κοινής γνώμης με τη φοροεπιδρομή», ενώ προέβλεψε περαιτέρω υποβάθμιση της μεσαίας τάξης «όπου θα θεωρείται πλούσιος όποιος έχει ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ». Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αντιαναπτυξιακά μέτρα τα οποία δεν θα έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και –τελικά– απλώς θα οδηγήσουν τη χώρα στο τρίτο Μνημόνιο.

Περί διαπλοκής

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στην ερώτηση του κ. Ν. Νικολόπουλου των ΑΝΕΛ περί διαπλοκής και στη σχετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στα περί τακτοποίησης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας, είπε: «Πίσω από τα όσα λέει ο πρωθυπουργός ποιοι είναι αυτοί που αναμένουν να καλύψουν το κενό; Oλοι ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα, όλοι ξέρουμε τα συμφέροντα και τις διασυνδέσεις. Ποιοι είναι αυτοί που ετοιμάζονται;». Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της νέας συμφωνίας, λέγοντας ότι θα παραμείνει στην αντιπολίτευση. Και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η ώρα του κόστους δεν ήρθε μόνο για τον κ. Τσίπρα και το Μαξίμου. Hρθε για όλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν μπορεί να διατηρήσει την πλαστή αντιμνημονιακή παρθενία του. Δεν υπάρχουν Πόντιοι Πιλάτοι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή