Ενημέρωση ζητεί το ΠΑΣΟΚ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνδυνο απώλειας των επιτευγμάτων πέντε ετών, στους τρεις μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, διακρίνει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χθες δεύτερη επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, με σχεδόν πανομοιότυπο αίτημα με την προηγούμενη, την οποία ο πρωθυπουργός παρέκαμψε και δεν απάντησε. Ερωτά, συγκεκριμένα, αν ο κ. Αλ. Τσίπρας «είναι σε θέση να πει καθαρά τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες εβδομάδες».

Ο κ. Βενιζέλος επικρίνει την κυβέρνηση για την εναλλαγή στην εκπομπή μηνυμάτων περί συμφωνίας ή εμπλοκής κάτι που, όπως λέει, ενισχύει την αβεβαιότητα και επιδεινώνει περαιτέρω όλα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος καλεί τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει τη Βουλή και, εφόσον το κρίνει αναγκαίο, τους αρχηγούς των κομμάτων. «Δεν μπορεί», κατέληξε, «πάνω στην αγωνία της ελληνικής κοινωνίας για το μέλλον της να κτίζονται τυχοδιωκτικές πολιτικές σταδιοδρομίες».

Περί geuro

Από τη Χαρ. Τρικούπη διερωτώντο, χθες, όσον αφορά τη βάση των πληροφοριών περί συζητήσεων ανάμεσα στους κ. Τσίπρα, Γ. Βαρουφάκη και τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Deutsche Bank κ. Τόμας Μάιερ, για πιθανή υιοθέτηση διπλού νομίσματος (geuro). Οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εκτιμούν ότι η εκκρεμότητα που εξακολουθεί να υφίσταται, δεν λειτουργεί απλά επιβαρυντικά για την οικονομία στην παρούσα φάση, αλλά υπονομεύει οποιαδήποτε προοπτική ανάκαμψης στο εγγύς μέλλον. Σε αυτή την εκτίμηση εδράζουν και τη γενικότερη πρόβλεψή τους περί επιβολής ενός τρίτου μνημονίου, το οποίο θα περιλαμβάνει εισπρακτικά μέτρα με υφεσιακές επιπτώσεις στην οικονομία.

Στο περιβάλλον του κ. Βενιζέλου αποφεύγουν τη συζήτηση για τις ενδοκομματικές εξελίξεις. Οχι, όμως, και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Χθες, ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος επισημοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος. «Είμαι πανέτοιμος, είμαι εδώ και καιρό έτοιμος» δήλωσε (Βήμα FM) χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι σχετικές διαδικασίες θα αρχίσουν από τις 24 του μηνός, όταν δηλαδή αναδειχθούν οι νέοι σύνεδροι, από τη δεξαμενή των οποίων κάθε υποψήφιος αρχηγός θα πρέπει να εξασφαλίσει 240 υπογραφές, προκειμένου να φτάσει ώς τις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη του διαδόχου του κ. Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, την πρόθεση να είναι υποψήφιος για το ΠΑΣΟΚ έχει δημοσιοποιήσει ο κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή στον ενδοκομματικό αγώνα και για την κ. Φώφη Γεννηματά. Ο κ. Ν. Ανδρουλάκης εξακολουθεί να αμφιταλαντεύεται.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Γ. Πεταλωτής, εκπρόσωπος Τύπου του «Κινήματος», διέψευσε ότι ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε συμβουλεύσει τον κ. Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή