Σακελλαρίδης προς υπουργούς: «Οι πολλές δηλώσεις δεν βοηθούν»

Σακελλαρίδης προς υπουργούς: «Οι πολλές δηλώσεις δεν βοηθούν»

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσκληση σε σιωπητήριο απηύθυνε προς τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαριδης,ο οποίος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών επισήμανε ότι «οι πολλές δηλώσεις δεν βοηθούν το έργο της κυβέρνησης », καθώς η διαπραγμάτευση και η προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για αλλαγές στον ΦΠΑ,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άποψη ότι το βέλτιστο θα ήταν οποίο μέτρο σε σχέση με τον ΦΠΑ να εφαρμοστεί μετά καλοκαίρι, για να μην προκληθεί αναστάτωση τω μέσω της τουριστικής περιόδου.

Αναφερόμενος στην επανεκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι "προφανώς και είναι υποχώρηση απο τις θέσεις που έχει διατυπώσει η κυβέρνηση, όμως το σημαντικό είναι να βάλουμε όρους που δεν θα συνάδουν με ξεπούλημα" και πρόσθεσε ότι η κατάληξη των ιδιωτικοποιήσεων βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Σακελλαριδης τόνισε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη, αλλά για την επίτευξη συμφωνίας χρειάζεται η βούληση όλων των πλευρών, για την οποία είπε ότι «πιστεύουμε ότι υπάρχει». Πρόσθεσε ότι απο την πλευρά της κυβέρνησης έχουν γίνει υποχωρήσεις, αλλά η συμφωνία θα πρέπει να είναι εντός του πλαισίου που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αφού ανέφερε ότι έχει γίνει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ανέφερε ότι αυτή η πρόοδος οφείλεται σε μετακίνηση της ελληνικής πλευράς, για να προσθέσει ότι θα πρέπει να μετακινηθεί και η άλλη πλευρά.

Σημείωσε επίσης ότι η αμοιβαία επωφελής συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο και των κόκκινων γραμμών της, πρέπει να λαμβάνει υπόψη το ζήτημα της ρευστότητας. Ως προς αυτό το ζήτημα είπε ότι είναι σημαντικός σταθμός η τακτική Σύνοδος Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας και ενδεχόμενο έκτακτο Eurogroup στα τέλη του μήνα. Είπε ότι στη Ρίγα, θα τεθεί από τον πρωθυπουργό και στον κ. Τουσκ θέμα, να συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας. Επισήμανε ότι η συγκυρία της Συνόδου Κορυφής συμπίπτει με μια περίοδο που το ζήτημα της Ελλάδας και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κορύφωσή τους, σε ένα κρίσιμο σημείο, και ότι εκεί θα τεθούν όλα τα ανοικτά ζητήματα.

Ως προς το θέμα ενδεχόμενου δημοψηφίσματος, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι έχει πάρει μια λαϊκή εντολή μέσα από μια δημοψηφισματική διαδικασία που ήταν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ότι σε κάθε περίπτωση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι δεν είναι θέμα να μην πληρώσουμε και πως όταν συζητάμε για το χρηματοδοτικό κενό, ενδέχεται να υπάρχουν πολλές επιλογές ώστε αυτό να καλυφθεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι ο κ. Σταϊκούρας επιβεβαίωσε αυτό που έχει πει και ο κ. Μάρδας και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, ότι πολύ σύντομα μετά τις εκλογές το ταμειακό υπόλοιπο του δημοσίου γινόταν «κόκκινο», αρνητικό. Είπε ότι με την παραδοχή εκ μέρους του κ. Σταϊκούρα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κατάσταση αυτή ήταν εν γνώση της προηγούμενης κυβέρνησης. Έκανε λόγο για καθεστώς ασφυξίας, που η κυβέρνηση το έχει παραλάβει από την προηγούμενη και μέσα σε αυτό έχει κληθεί να δώσει πολύ δύσκολη μάχη σε όλα τα επίπεδα. Συμπλήρωσε ότι αυτό το «κόκκινο» η κυβέρνηση έχει καταφέρει να το προσπεράσει και ότι έχει καταφέρει το καλύτερο δυνατό ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλότητα για να μπορέσει να είναι σε θέση να συνεχίσει να διαπραγματεύεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή