ΠΑΣΟΚ: χαμηλοί τόνοι από τους τρεις υποψηφίους

ΠΑΣΟΚ: χαμηλοί τόνοι από τους τρεις υποψηφίους

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προεκλογική εκστρατεία των τριών υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται σε τόνους εξαιρετικά χαμηλούς για τα ιστορικά δεδομένα του κόμματος, αλλά και με την προσοχή στραμμένη στην αβεβαιότητα που χαρακτηρίζει τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους εταίρους. Ηδη είναι διακριτές οι γραμμές που χαράσσουν στις ομιλίες και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους η κ. Φώφη Γεννηματά και οι κ. Ανδρ. Λοβέρδος και Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Η κ. Γεννηματά επιθυμεί να επιτύχει εκλογή από την πρώτη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει μια δεύτερη αναμέτρηση, ενώ αναδεικνύει και το ενδεχόμενο να είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λοβέρδος είναι ο πλέον ένθερμος υποστηρικτής του κυβερνητικού έργου του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ενώ ο κ. Κωνσταντινόπουλος προβάλλεται ως εκπρόσωπός της νεότερης γενιάς του κόμματος που δεν συμμετείχε στον «κυβερνητισμό» των παλαιότερων στελεχών.

Συγκεκριμένα, η κ. Γεννηματά ζήτησε χθες (Star) «να δοθεί μια καθαρή εντολή. Να τελειώσει την Κυριακή», προκειμένου, όπως συμπλήρωσε, να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ από την κατάσταση μετάβασης και αβεβαιότητας στην οποία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες. Η κ. Γεννηματά, όπως άλλωστε και οι κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας προκειμένου να προωθήσουν την υποψηφιότητά τους. Ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος σήμερα θα απευθύνει ομιλίες στη Φλώρινα και την Καστοριά, εκτίμησε χθες (Παραπολιτικά Fm) ότι αναμένει πως στις ενδοκομματικές εκλογές της Κυριακής θα προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 100.000 άτομα. Επισήμανε πως αν ο ίδιος αναλάβει το κόμμα, δεν πρόκειται να διεκδικήσει τη συμμετοχή σε κυβερνήσεις, αλλά θα κινηθεί αντιπολιτευτικά. Ως προς τη συμφωνία, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει το κείμενο των 47 σελίδων «αν τελικά αυτή είναι η συμφωνία με τους δανειστές, διότι αποτελεί επιδείνωση σε σχέση με το mail Χαρδούβελη».

Περιγράφοντας την υποψηφιότητά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στη γενεακή διάστασή της, λέγοντας (Βήμα Fm): «Εμείς είμαστε μια νέα πολιτική γενιά, η οποία μπήκε στα δύσκολα. Ανέλαβε ευθύνες για το παρελθόν που δεν της αναλογούσαν». Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών του ΚΙΔΗΣΟ, ωστόσο επισήμανε πως «πρέπει να πάρουν οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες και να κάνουν πρώτα ένα βήμα πίσω. Χρειάζεται κάποιοι από αυτούς να αποσυρθούν, για να μπορέσει ο χώρος να ανασυγκροτηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή