Επιθετική στρατηγική από το ΠΑΣΟΚ

Επιθετική στρατηγική από το ΠΑΣΟΚ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία οξείας επικοινωνιακής επίθεσης της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά της κατά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προβλέπουν στη Χαρ. Τρικούπη. Οι συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά διακρίνουν στην επιθετικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό, μια στρατηγική προσπάθεια για μετάθεση των ευθυνών της κυβέρνησης τόσο στους εταίρους, όσο –κυρίως– στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία παρουσιάζονται ως «πέμπτη φάλαγγα» των δανειστών.

«Οι οπαδοί της ρήξης και της δραχμής το ξέρουν καλά το παιχνίδι: Σενάρια συνωμοσίας και προβοκάτσιες» ανέφεραν χθες από τη Χαρ. Τρικούπη με αφορμή αρθρογραφία στην ιστοσελίδα Iskra της «Αριστερής Πλατφόρμας» όπου το ΠΑΣΟΚ περιλαμβανόταν σε μια «πέμπτη φάλαγγα» φιλική προς τους δανειστές, στο εσωτερικό της χώρας. Από τη Χαρ. Τρικούπη επισήμαιναν ότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται από εκείνους «που δεν τόλμησαν να αρθρώσουν ούτε μια λέξη προς τους ρατσιστές, λαϊκιστές, ακροδεξιούς, ενδοκυβερνητικούς τους εταίρους, που καταψήφισαν το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια». Και κατηγορούν τους συγγραφείς της Iskra ότι «επιχειρούν να διχάσουν ξανά τον ελληνικό λαό για να κρύψουν την ανεπάρκεια, τα ψέματα και τον φόβο τους για ενδεχόμενο εκτροχιασμό της “αριστερής” τους πλατφόρμας».

Η ίδια η κ. Φώφη Γεννηματά χθες συνάντησε τον νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Θ. Θεοχαρόπουλο και στη δήλωση που έκανε μετά, διατήρησε τους επικριτικούς τόνους έναντι τόσο της κυβέρνησης όσο και των δανειστών. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διατηρεί παγίως, πλέον, αυτή την τακτική και στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι με αυτό τον τρόπο, είναι ορατές οι διαφορές με την αντιπολιτευτική ρητορική των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ο πρωθυπουργός», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, «έχει υποχρέωση και ευθύνη να προτάξει το συμφέρον της χώρας και οι εταίροι μας μακριά από τις φωνές εκείνων που επιθυμούν το Grexit θα πρέπει να μην επιμείνουν σε ακραία μέτρα. Μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση, που δεν επιτρέπουν την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή