Εμμένει το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτη σύνοδο

Εμμένει το ΠΑΣΟΚ σε έκτακτη σύνοδο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βλάβες που θα επανορθωθούν πολύ δύσκολα, τόσο στο τραπεζικό σύστημα όσο και στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της χώρας, διαβλέπει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πρωθυπουργός θα καταφέρει ταχέως να προωθήσει μια λύση. Επίσης, αμφισβητεί την κυβερνητική άποψη ότι μετά ένα πιθανό «Οχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι το δημοψήφισμα που ανήγγειλε η κυβέρνηση του κ. Αλ. Τσίπρα «διευκολύνει τους κύκλους της Ε.Ε. που ήθελαν πάντα την Ελλάδα εκτός ευρώ και καλλιεργούσαν το κλίμα του Grexit, είναι βούτυρο στο ψωμί όλων των κύκλων που έλεγαν ότι “κακώς η Ελλάδα είναι μέσα”».

Η κ. Γεννηματά επανέφερε (Mega) τις προτάσεις της α) για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών, β) παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα έως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για μια βιώσιμη συμφωνία με αναδιάρθρωση του χρέους και γ) χρηματοδότηση της ανάπτυξης και στήριξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η κ. Γεννηματά γενικώς επιμένει στην τήρηση μιας γραμμής καταγγελίας τόσο των κυβερνητικών χειρισμών που οδήγησαν στο δημοψήφισμα, όσο και κατά της μερίδας εκείνης των εταίρων που τηρούν σκληρή στάση έναντι της χώρας. Δηλώσεις υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα έκαναν χθες οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης και Δ. Ρέππας, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θα μιλήσει αύριο στην πλατεία Κοτζιά, προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις του Κινήματος για το δημοψήφισμα, συνάντησε χθες τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θ. Θεοχαρόπουλο. Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την άποψή του για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ εταίρων και κυβέρνησης, ώστε να προκύψει μια συμφωνία η οποία –εν συνεχεία– θα τεθεί στην έγκριση των ψηφοφόρων με δημοψήφισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή