Νταλάρα στην «Κ»: Να σταθεροποιηθεί άμεσα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

Νταλάρα στην «Κ»: Να σταθεροποιηθεί άμεσα το ελληνικό τραπεζικό σύστημα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιτακτική ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρωζώνη να καταλήξουν άμεσα σε «συμβιβαστικές λύσεις που θα σταθεροποιούν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στην "Κ" ο πρώην πρόεδρος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) και πρόσωπο-κλειδί στην αναδιάρθρωση του χρέους το 2012, Τσαρλς Νταλάρα.

«Ο ελληνικός λαός μίλησε. Είναι προφανές ότι οι Ελληνες πολίτες επιθυμούν ένα πολύ πιο φωτεινό μέλλον», τονίζει ο κ. Νταλάρα και προσθέτει:

«Για να υλοποιηθεί αυτό είναι επείγουσα ανάγκη οι ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρωζώνης να επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις και να εργασθούν με αφοσίωση και καλή θέληση για να εξευρεθούν συμβιβαστικές λύσεις ώστε να σταθεροποιηθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα". Ο πρώην επικεφαλής του IIF σημειώνει ότι απώτερος στόχος αυτών των λύσεων και της επίτευξης συμφωνίας είναι να "θέσουν τις βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη».

Σε παλαιότερες δηλώσεις του στην «Κ» ο κ. Νταλάρα είχε ταχθεί υπέρ της επιμήκυνσης της διάρκειας του ελληνικού χρέους με συμμετοχή και του ΔΝΤ, αλλά χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή