Καμίνης, Μπουτάρης υπέρ της ενότητας

Καμίνης, Μπουτάρης υπέρ της ενότητας

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ενότητας – ομοψυχίας, αλλά και υπομονής εκπέμπουν οι δήμαρχοι Αθήνας – Θεσσαλονίκης Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, οι οποίοι είχαν ηγηθεί της εκστρατείας υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, εν μέσω καταιγισμού πολιτικών εξελίξεων. «Να μην καταλήξουμε σε αδιέξοδο», εύχεται ο Ανδρέας Παχατουρίδης, δήμαρχος Περιστερίου, ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής.

Δικαιωμένος από την απόφαση για τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών έστω και την ύστατη στιγμή αισθάνεται ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, καθώς ήταν κάτι το οποίο είχε ζητήσει πολλές φορές.

Οπως ανέφερε μιλώντας στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του χθες, είναι σημαντικό να χαραχθεί μια κοινή πορεία για όλη τη χώρα. Η επίτευξη συμφωνίας ώστε να ανασάνει η Αθήνα και ολόκληρη η Ελλάδα είναι προτεραιότητα για τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος πάντως μιλώντας σε στενούς συνεργάτες του εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το συγκρατημένο ΟΧΙ (53,21%) των ψηφοφόρων στον Δήμο Αθηναίων.

«Οι πολίτες αισθάνθηκαν μια λύτρωση με το δημοψήφισμα και ο διχασμός που φοβόμουν απομακρύνεται ως ενδεχόμενο», τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. «Επιτέλους, κάθησαν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και με αυτόν τον τρόπο η χώρα αποκτά άλλη αξιοπιστία. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο», εύχεται.

Στο Περιστέρι, όπου η πλειοψηφία των δημοτών του διαθέτει χαμηλό εισόδημα, το ΟΧΙ συγκέντρωσε ποσοστό 70,28%. Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, που εξελέγη για τέταρτη φορά στις εκλογές του 2014, με ποσοστό που ξεπέρασε το 60%, όσον αφορά την πιθανότητα συμφωνίας δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξος». «Χρειάζεται σοβαρότητα χωρίς πανηγυρισμούς, η κάθε λαϊκή οικογένεια έχει ξεπεράσει τα όριά της. Πρέπει να μην έχουμε αδιέξοδο».

Οσοι ψήφισαν ΟΧΙ δεν γνώριζαν ότι πιθανότατα άνοιξαν μια πόρτα στο αδιέξοδο; «Δεν είναι τόσο απλό. Γιατί, όσοι ψήφισαν ΝΑΙ, είπαν “ναι” στη λιτότητα;».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή