Αποψη: Κυβέρνηση σοβαρών υπουργών

Αποψη: Κυβέρνηση σοβαρών υπουργών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μήνα τώρα αναρωτιόμασταν για το γεγονός ότι η φωτιά στον Ασπρόπυργο καίει ασίγαστη και ολόκληρη η κυβέρνηση, με πρώτο τον αρμόδιο (αλλά και νυν και αεί αντιστασιακό) υπουργό κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, αγρόν ηγόραζε.

Γράφαμε πριν πέντε βδομάδες: «Μια κυβέρνηση για τα πανηγύρια, στα πανηγύρια θα διακριθεί και όχι στην αντιμετώπιση των έκτακτων συμβάντων. Είναι λογικό: το μόνο που προπαγάνδιζε ήταν το «μαύρο της ΕΡΤ» και ουδόλως προετοιμάστηκε για «το μαύρο του Ασπρόπυργου». Με τα ψέματα πήραν την εξουσία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και με τα ψέματα κυβερνούν. Δεν είχαν τον χρόνο να σκεφτούν το παραμικρό, αφού σταδιοδρόμησαν και σταδιοδρομούν στα καφενεία (τηλεοπτικά και μη) πολεμώντας με εθνικοαριστερές κορώνες το Μνημόνιο και τις παραφυάδες του… Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί κάτι χειρότερο, διότι το μόνο που θα διοργανώσει η κυβέρνηση είναι καμιά συναυλία για να το ξορκίσει. Αντε και καμιά παρέλαση ή διαδήλωση (εξαρτάται από το ποια συνιστώσα θα πλειοψηφήσει)» («Των σκουπιδιών ημών εμπιπραμένων» 12.6.2015)

Έτσι έξι μήνες ολόκληρο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο, αντί να δουλεύει για τα προβλήματα έκανε κερκίδα από τα τηλεοπτικά πλατό στις ταχαμού διαπραγματεύσεις του κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν προετοιμάστηκαν για το παραμικρό· εξάντλησαν τα αποθεματικά των οργανισμών (ακόμη κι εκείνα που υπήρχαν για έκτακτες ανάγκες)· διόρισαν το μισό τους σόι σε θέσεις ευθύνης. Έκαναν ότι μπορούσαν να γονατίσουν την χώρα και να αποδείξουν ότι θα είναι χειρότεροι των προηγούμενων.

«Η αποτυχία της προετοιμασίας», είχε πει κάποιος, «είναι προετοιμασία της αποτυχίας». Στην περίπτωσή μας ήταν προετοιμασία της καταστροφής· μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν αν ο κ. Τσίπρας προσπαθήσει να κρατήσει ισορροπίες εντός του καφενέ που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και δεν κάνει μια κυβέρνηση αποτελεσματικών υπουργών.

Το πρώτο μεγάλο κακό συνέβη κι ας ελπίσουμε ότι θα αποφύγουμε τα χειρότερα, αν επιτέλους καταλάβει ο πρωθυπουργός ότι με τηλεοπτικούς αστέρες δεν σβήνονται φωτιές. Δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα που βρίσκεται σε τέτοια κρίση να έχει το μισό υπουργικό συμβούλιο στα πρωινάδικα και το άλλο μισό στα δελτία των οκτώ. Δεν είναι θέμα Δεξιών και Αριστερών· οι επιλογές του του κ. Τσίπρα να είναι μεταξύ σοβαρών και φαιδρών, μεταξύ εργατικών και θαμώνων των καφενείων. Μπορεί να κάνει την υπέρβαση;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή