Η Ν.Δ. θα δώσει τη μάχη ενωμένη

Η Ν.Δ. θα δώσει τη μάχη ενωμένη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με όλους τους εν ενεργεία βουλευτές στη σειρά εκλογής τους θα κατέλθει η Ν.Δ. στις εκλογές, καθώς ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης επιδιώκει να διατηρήσει αρραγές και χωρίς ρωγμές το εσωκομματικό μέτωπο εν όψει της αναμέτρησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπρόσθετα, προτίθεται να σηματοδοτήσει με κάθε τρόπο τη βούλησή του για εσωκομματική ενότητα, την οποία έχει γνωστοποιήσει τόσο στους δύο πρώην πρωθυπουργούς κ. Αντ. Σαμαρά και Κων. Καραμανλή όσο και στα κορυφαία στελέχη του κόμματος, τα οποία στο σύνολό τους θα μετέχουν στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το σύνολο των μελών της Κ.Ο. έχει ενημερωθεί σχετικά με την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα την εκστρατεία στις εκλογικές τους περιφέρειες. Κατά τις ίδιες πηγές, το ηγετικό επιτελείο εξετάζει την πιθανότητα να υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στη σειρά κατάταξης των επιλαχόντων σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες, πλην των μεγάλων, όπως η Β’ Αθηνών, στην οποία περιλαμβάνονται και ονόματα πρώην υπουργών. «Δεν είναι δυνατόν όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί να μην περιλαμβάνονται στο δυναμικό της μάχης. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι σαμαρικοί, καραμανλικοί ή ό,τι άλλο. Η Ν.Δ. θα δώσει τη μάχη ενωμένη», λένε οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη.

Εξαίρεση από τον παραπάνω κανόνα αποτελεί παραδοσιακά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η σύνθεση του οποίου είναι αποκλειστική ευθύνη της ηγεσίας. Ο κ. Μεϊμαράκης θα ασχοληθεί από την ερχόμενη εβδομάδα με τη σύνθεσή του, αν και ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται κάποιες πρώτες σκέψεις. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν θα πρέπει να αποκλείονται αλλαγές στα πρόσωπα που είχε επιλέξει ο κ. Σαμαράς. Οχι τόσο για τη στενή πολιτική σχέση ορισμένων με το προηγούμενο σύστημα εξουσίας στη Ν.Δ., αλλά κυρίως διότι η νέα ηγεσία θα θελήσει να σηματοδοτήσει, έστω στα περιορισμένα όρια του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ένα νέο προφίλ.

Τα ισχνά περιθώρια χρόνου δεν δίνουν την ευχέρεια στην ηγεσία της Ν.Δ. για ριζικό επανασχεδιασμό της στρατηγικής και για λίφτινγκ στο προφίλ της, καθώς λόγω και της λίστας τα χέρια του κ. Μεϊμαράκη είναι σε μεγάλο βαθμό «δεμένα». Ο τελευταίος όμως ξέρει καλά ότι πρώτο στοίχημα της Ν.Δ. είναι να κατορθώσει να αξιοποιήσει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της.

Η εγκατάστασή του στη Συγγρού επέφερε σειρά αλλαγών στην ηγετική ομάδα, την οποία πλέον συγκροτούν οι δύο πολύ στενοί του συνεργάτες, οι κ. Σωτ. Κορομάτζος και Νικ. Καραχάλιος, και οι κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Γιάννης Χατζής, Τάσος Ευαγγελίου, Θόδωρος Αμπατζόγλου, Κώστας Δόλογλου κ.ά. Ο πρώτος έχει αναλάβει τη διεύθυνση του κόμματος και ο δεύτερος την εκπόνηση της στρατηγικής, στην οποία συνδράμουν πρώην υπουργοί και βουλευτές, όπως οι κ. Νικ. Δένδιας, Ευρ. Στυλιανίδης, Χρ. Σταϊκούρας, Ι. Τζαμτζής. Τον συντονισμό της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής έχει ο κ. Δημ. Καλογερόπουλος, ενώ τα προβεβλημένα στελέχη της παράταξης, μεταξύ αυτών και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, θα συμμετέχουν στην Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, η σύνθεση της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT