Προς αναζήτηση νέων προσώπων, με Χαϊκάλη εκτός

Προς αναζήτηση νέων προσώπων, με Χαϊκάλη εκτός

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτός ψηφοδελτίων των ΑΝΕΛ, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν απόψε το βράδυ, είναι ο πρώην υφυπουργός Παύλος Χαϊκάλης, λόγω του θέματος της offshore εταιρείας στην Κύπρο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο κ. Παν. Καμμένος του ζήτησε να διευκολύνει τους ΑΝΕΛ παραιτούμενος, αλλά ο ίδιος δεν έδειξε την απαιτούμενη προθυμία. Κατόπιν τούτου, ελήφθη η απόφαση για «κόψιμό» του από τις λίστες, προκειμένου να μη βρίσκεται διαρκώς το κόμμα απολογούμενο για τις πράξεις του.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, ο κ. Καμμένος αναζητούσε νέα πρόσωπα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων, τα οποία στην πλειονότητά τους θα προέρχονται από το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όπως ο κ. Νίκος Μακρίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κατερίνης «Νέα Εποχή» και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, η προσχώρηση του οποίου ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Ο κ. Καμμένος δεν θα ανατρέψει τη σειρά όσων εκλέχθηκαν στις εκλογές του Ιανουαρίου, προκειμένου να μην υπάρξουν εσωτερικές έριδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο πιο στενός συνεργάτης του, Τέρενς Κουίκ, θα δώσει τη μάχη από τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών, καθώς στην πρώτη βρίσκεται ο κ. Θαν. Παπαχριστόπουλος. Επίσης ως έχουν θα μείνουν τα ψηφοδέλτια της Θεσσαλονίκης και της Αχαΐας με τους συνεργαζόμενους με τους ΑΝΕΛ, Κ. Ζουράρι και Νικ. Νικολόπουλο, αντίστοιχα στις πρώτες θέσεις, ενώ την ίδια εκλογική περιφέρεια με τον αρχηγό της Ν.Δ., το Ηράκλειο, επέλεξε ο κ. Καμμένος.

Σήμερα, εξάλλου, θα κυκλοφορήσει το πρώτο τηλεοπτικό σποτ των ΑΝΕΛ, το οποίο, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Καμμένου, θα αποτελεί συνέχεια της ευρηματικής καμπάνιας του Ιανουαρίου με τον «Αλέξη και το τρένο». Σε αυτές τις εκλογές, οι ΑΝΕΛ θα επιδιώξουν να αποκρούσουν τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται η εκλογική επιρροή του κόμματος μετά τη συνυπογραφή του μνημονίου, εμφανιζόμενοι ως «εγγυητές της σταθερότητας». Στο επιτελείο του κ. Καμμένου υποστηρίζουν ότι όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν στη διάθεσή τους εμφανίζουν τους ΑΝΕΛ εντός Βουλής. Δεν κρύβουν, ωστόσο, τον προβληματισμό τους για τις συνθήκες υπό τις οποίες οδεύει το κόμμα προς τις εκλογές με την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα «βαριά» και τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται να μην επιβεβαιώνουν τη δική τους βεβαιότητα.

Ο κ. Καμμένος, όπως λένε οι συνεργάτες του, επέλεξε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψη στη ΔΕΘ, προκειμένου να διευκολύνει τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ με τους υπόλοιπους αρχηγούς στο οποίο ποντάρει σημαντικά. Εκεί, θα κάνει την αυτοκριτική του για το κυβερνητικό επτάμηνο, θα υπεραμυνθεί της τριετούς συμφωνίας ως τη μόνη που μπορεί να φέρει την έξοδο από την κρίση, ενώ θα σηκώσει ψηλά, όπως λένε οι συνεργάτες του, τα ζητήματα της κάθαρσης και διαφάνειας στον δημόσιο βίο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT