«Reunion» συνοδοιπόρων στη Ν.Δ.

«Reunion» συνοδοιπόρων στη Ν.Δ.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι όλοι τους φίλοι και συνοδοιπόροι από τα νεανικά τους χρόνια. Κι όπως παρατήρησε εις εξ αυτών, η ατμόσφαιρα στο εκλογικό επιτελείο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Βαγγ. Μεϊμαράκη θυμίζει κάτι από «reunion».

Με την ανάληψη των καθηκόντων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Μεϊμαράκης συγκρότησε άμεσα την «ομάδα κρούσης», πιθανολογώντας ότι είναι θέμα ολίγου χρόνου η προσφυγή στις κάλπες.

Ολοι τους είναι πρόσωπα με τα οποία έχει συνεργαστεί στενά στις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει κατά την εικοσιεξάχρονη παρουσία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα, τόσο στο κόμμα όσο και σε υπουργεία, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν διαδραματίσει ρόλους στα χρόνια του ισχυρού διδύμου Καραμανλή – Μεϊμαράκη (πρόεδρος – γραμματέας).

Ταυτόχρονα με την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον κ. Μεϊμαράκη, ανέλαβε τη διεύθυνση του πολιτικού του γραφείου ο κ. Σωτ. Κορομάτζος, από τους πιο στενούς συνεργάτες του αρχηγού της Ν.Δ., με θητεία δίπλα του σχεδόν σε όλα τα πόστα, ο οποίος ασχολείται με το πρόγραμμα περιοδειών του, τα ψηφοδέλτια κ.ά. Διευρυμένα καθήκοντα στο προεδρικό γραφείο έχει και ο κ. Θ. Αμπατζόγλου, πρώην διοικητής και υποδιοικητής του ΙΚΑ, με στενούς δεσμούς με το «καραμανλικό στρατόπεδο». Από την ισχυρή ομάδα Καραμανλή τη δεκαετία του 2000, ξεχωρίζει και η παρουσία του κ. Νίκου Καραχάλιου, «στρατηγού της επικοινωνίας» όπως είχε χαρακτηριστεί κάποτε ο μακροβιότερος αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, ο οποίος σήμερα έχει ρόλο και λόγο στη γενικότερη και ειδικότερη εκλογική στρατηγική του κ. Μεϊμαράκη. Εξίσου διακριτή είναι και η παρουσία του δημοσιογράφου κ. Ανδρέα Αθανασίου, ο οποίος υπήρξε ο βασικός κειμενογράφος του Κ. Καραμανλή και σήμερα σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της συγγραφής των ομιλιών του κ. Β. Μεϊμαράκη. «Πινελιές» στον δημόσιο λόγο του αρχηγού βάζει και ο εξίσου στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, Γιάννης Χατζής, κειμενογράφος των μανιφέστων του μεσαίου χώρου.

Σημαντική συνεισφορά στη διαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ. έχει ο πρώην πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και πρώην γενικός διευθυντής στο υπουργείο Αμυνας Πελοπίδας Καλλίρης, ενώ κομβικό ρόλο στον τομέα επικοινωνίας έχει η νέα διευθύντρια του γραφείου Τύπου Πηνελόπη Γαβρά, προσωπική επιλογή του κ. Μεϊμαράκη και στενή του συνεργάτις. Των εκλογικών διαδικασιών επιμελείται ο κ. Νότας Λεκέας, ενώ τις δημοσκοπήσεις παρακολουθεί και αναλύει ο κ. Παν. Σταθόπουλος. Τέλος, το επιτελείο του προέδρου συμπληρώνουν οι δύο εξ απορρήτων γραμματείς του, Βούλα Χάτζου και Σοφία Βίκτωρ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT