Αποψη: Η γενοκτονία του διαλόγου

Αποψη: Η γενοκτονία του διαλόγου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλάκα θα έχει να περάσει η πρόταση των 45 «επιστημόνων» βουλευτών της Ν.Δ. για ποινική δίωξη του κ. Ν. Φίλη κι έτσι να γλιτώσει για όλα τα εγκλήματα που αφορούν το μέλλον των παιδιών, επειδή είπε κάτι για το παρελθόν! Και πρέπει να αναρωτιέται κανείς τι σόι πολιτικό σκεπτικό δέρνει αυτήν την παράταξη, που ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα (τοποθετήθηκαν οι υποψήφιοι αρχηγοί!) τη δήλωση περί «γενοκτονίας των Ποντίων», η οποία «επιστημονικώς» καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Βουλής το 1994, δηλαδή στις ένδοξες μέρες του ΠΑΣΟΚ.

«Ο κ. Φίλης» γράφουν οι 45 της Ν.Δ., «με άρθρο του στο κομματικό σας όργανο, την εφημερίδα “Αυγή”, την 20-08-2014, αναφέρθηκε με προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια απέναντι στο ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας. Επανερχόμενος σε χθεσινή συνέντευξή του ο “επιστήμων” κ. Φίλης, για το ίδιο θέμα, αναμασά τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες».

Δεν θα μπούμε στην άχαρη συζήτηση περί του τι συνιστά «γενοκτονία»· έτσι κι αλλιώς ο λεκτικός πληθωρισμός είναι χαρακτηριστικό του ελληνικού δημοσίου διαλόγου. Πρέπει να σταθούμε, όμως, στο «φιλελεύθερον» της «γαλάζιας» παράταξης, που ζητάει όχι μόνον αποπομπή ενός υπουργού, αλλά και αυτεπάγγελτη δίωξη ενός ατόμου, γιατί είπε την αντιδημοφιλή φράση: «Κάναμε διάκριση ανάμεσα στην εθνοκάθαρση την αιματηρή και το φαινόμενο της γενοκτονίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια» (Star, 2.11.2015). Τι ήθελε να το πει; Θίχτηκε αμέσως η «επιστημοσύνη» των 45 βουλευτών της Ν.Δ. και ζήτησαν επιστροφή στην εποχή που ακτιβιστές καταδικάστηκαν σε 6,5 μήνες φυλάκιση διότι τοιχοκόλλησαν στην Αθήνα αφίσες που ανέφεραν «Οχι στον Σοβινισμό. Να αναγνωριστεί η Σλαβική Μακεδονία». Να θυμηθούμε πως στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο πολιτικός κόσμος, σχεδόν ομοφώνως (πλην ΚΚΕ), αποφάσισε να εξοβελίσει τη σύνθετη ονομασία της ακατονόμαστης χώρας, αυτό δηλαδή που είναι εθνικό ζητούμενο τώρα. Σε μια εποχή, λοιπόν, που ο ΣΥΡΙΖΑ  θέλει να μας πάει στο «χθες» αποδιαρθρώνοντας τα πάντα –από τα πανεπιστήμια μέχρι την Τοπική Αυτοδιοίκηση– η Ν.Δ. κινητοποιήθηκε εν σώματι για το «προχθές». Καταραμένη ένδεια πολιτικής…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή