Καθυστερεί η σύσταση οργάνων της Δημ. Συμπαράταξης

Καθυστερεί η σύσταση οργάνων της Δημ. Συμπαράταξης

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κινήσεις προώθησης της δημιουργίας οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με σκοπό τη σταδιακή μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων που συμμετάσχουν σε αυτήν και των πιθανών συνεργασιών που μπορεί να γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο τους τομείς παρακολούθησης διαφόρων τομέων του κυβερνητικού έργου και όχι μόνο. Αναμένεται, πλέον, η ολοκλήρωση της αναπλήρωσης θέσεων του κομματικού μηχανισμού και από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να γίνουν έπειτα οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ των δύο κομμάτων και των Κινήσεων της Κεντροαριστεράς και, εν συνεχεία, να στελεχωθούν και τα κοινά όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για πολλούς λόγους, ωστόσο η κ. Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να στηρίξει τη συγκεκριμένη προσπάθεια κρατώντας κάποιες ισορροπίες.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υφίσταται κάποια ανησυχία για τις παρεκκλίσεις από την κεντρική γραμμή αρκετών στελεχών. Ωστόσο, η βασική ανησυχία της Χαρ. Τρικούπη είναι η στάση που θα τηρήσει στην περίπτωση που η κυβερνητική συνοχή κλονιστεί στην πορεία των επόμενων μηνών. Αν και υπάρχει σημαντική μερίδα στελεχών που τάσσεται υπέρ της συμμετοχής σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αναλόγως ισχυρή είναι και η τάση όσων εκτιμούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να ενταχθεί σε μια κυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ (για τους ΑΝΕΛ δεν συζητείται καν το ενδεχόμενο συνύπαρξης σε κάποιο σχήμα).

Η κ. Γεννηματά, πάντως, ασκεί σφοδρότατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της και έχει επιλέξει την ανάδειξη συγκεκριμένων ζητημάτων των αρχών του ΠΑΣΟΚ έναντι αυτών, προκειμένου να ισορροπεί ανάμεσα στις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ επί πιθανής κυβερνητικής συνεργασίας. Παράλληλα, στη Χαρ. Τρικούπη προετοιμάζονται για μια περιοδεία της κ. Γεννηματά σε όλη την Ελλάδα. Οι επιτελείς της προέδρου του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η παρουσία της κ. Γεννηματά θα αποτελέσει έναυσμα για την εκ νέου θεμελίωση του κόμματος σε περιοχές στις οποίες έχει υποστεί σοβαρές απώλειες και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από την επαρχία, όπου το ΠΑΣΟΚ διατήρησε δυνάμεις οι οποίες του επέτρεψαν να αγγίξει το 6,2%, αλλά και τα αστικά κέντρα, όπου οι επιδόσεις του είναι αρκετά χαμηλότερες από τον μέσο όρο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή