Απόστολος Τζιτζικώστας: Εγώ κάθομαι κάτω από τον Καραμανλή, ο Μεϊμαράκης κοιτάει αλλού

Απόστολος Τζιτζικώστας: Εγώ κάθομαι κάτω από τον Καραμανλή, ο Μεϊμαράκης κοιτάει αλλού

3' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καλώς ήρθες, πρόεδρε», του είπε και έτεινε το χέρι για χειραψία. «Απόστολος», διόρθωσε ο κ. Τζιτζικώστας πριν πάρει τη θέση του στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της ∆ράμας. Η ώρα είχε πάει περίπου 3 το μεσημέρι και ήδη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Ν∆ είχε προλάβει να συναντήσει τον αντιπεριφερειάρχη ∆ράμας, να μιλήσει με κομματικά στελέχη σε δύο νομούς, να δώσει μια ομιλία στην Καβάλα και μερικές συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα και τοπικά κανάλια. Βρεθήκαμε μαζί του την 22η ημέρα της περιοδείας του, μία μέρα μετά την επίθεση στον Γιώργο Κουμουτσάκο και την ημέρα που ο Θεόδωρος Πάγκαλος μοιράστηκε με όλο τον κόσμο την άποψή του για τον 38χρονο υποψήφιο, για την οποία ο κ. Τζιτζικώστας τον «ευχαρίστησε» μέσω Facebook.

Κούραση και σέλφι

Εκείνη την Παρασκευή ο Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τρεις νομούς της Μακεδονίας (Καβάλα, ∆ράμα, Σέρρες) στο πλαίσιο της περιοδείας του και μίλησε σε κομματικά και μη ακροατήρια, προωθώντας το προφίλ του υποψηφίου που πάει κόντρα στα «συστήματα και στους μηχανισμούς» που δεν θέλουν «αλλαγές» στη Νέα ∆ημοκρατία, ενώ βεβαίωνε συνεχώς ότι δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα με την υποψηφιότητά του. Αν και βιαστικός λόγω του προγράμματος, ήταν πάντα εγκάρδιος με όσους πλησίαζαν να τον χαιρετήσουν και να συστηθούν. Ντυμένος κομψά και ευδιάθετος, παρά την κούραση του ταξιδιού, δεν άφηνε παραπονεμένο όποιον του ζητούσε μια φωτογραφία ή ένα σέλφι. Για να αντέξει τους εξαντλητικούς ρυθμούς της περιοδείας, είχε πάντα μαζί του νερό, χυμούς και πολλά πακέτα τσιγάρα.   

Στα χέρια της «τρόικας»

Η μέρα ξεκίνησε με μια ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκε με συνάντηση στη ΝΟ∆Ε της Καβάλας, υπό το αυστηρό πορτρέτο -που έφερε κινεζική υπογραφή- του ιδρυτή της Νέας ∆ημοκρατίας. Μετά από έναν ζωηρό διάλογο, όπως τον χαρακτήρισε, ακολούθησε συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του πριν αναχωρήσει για ∆ράμα. «Εχει πρόσωπο που γράφει στο φακό», μας λέει η φωτογράφος Ιωάννα Χατζηανδρέου, η οποία, με εμπειρία στο χώρο της μόδας και του πορτρέτου, επιδιώκει να προσδώσει μια πιο καλλιτεχνική ματιά στο φωτογραφικό υλικό που παράγεται καθημερινά και διοχετεύεται σε δελτία Τύπου, social media και στην ιστοσελίδα του κ. Τζιτζικώστα. Η ίδια, μαζί με έναν κινηματογραφιστή που καταγράφει ομιλίες και στιγμές από την περιοδεία και έναν δημοσιογράφο από τη Θεσσαλονίκη, υπεύθυνο για την επικοινωνία και την εικόνα του υποψηφίου στο «πεδίο», αποτελούν την επικοινωνιακή «τρόικα» που φροντίζει την εικόνα του Απόστολου Τζιτζικώστα on the road, σε συντονισμό με τα «στρατηγεία» του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Υπό το βλέμμα των αρχηγών

Στη ∆ράμα η πρώτη συνάντηση ήταν με τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Παττάκη, ο οποίος, παρουσία του βουλευτή ∆ημήτρη Κυριαζίδη, μας έδειξε μια παλιά φωτογραφία του ιδίου με τον πατέρα του κ. Τζιτζικώστα, δηλώνοντας ότι στο πρόσωπο του 38χρονου υποψηφίου υπάρχει «ποιοτική διαφορά». Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με φίλους του κόμματος και έπειτα συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς της ∆ράμας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις, που έχουν εξαγωγικό κυρίως χαρακτήρα. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό -το οποίο συνήθως είναι κάτι πρόχειρο λόγω του σφιχτού προγράμματος- ο κ. Τζιτζικώστας παρευρέθηκε στη Μητρόπολη Σερρών για την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Ξενιάς και αμέσως μετά ανέβηκε τα σκαλιά της ΝΟ∆Ε Σερρών. «Είστε βολικά;» τον ρωτήσαμε, ενώ κάθισε κάτω από μια μεγάλη φωτογραφία του νυν προέδρου της Ν∆, δίπλα σε αυτήν του Κώστα Καραμανλή. «Εγώ κάθομαι κάτω από τον Καραμανλή, ο Μεϊμαράκης κοιτάει αλλού», δείχνοντας με το βλέμμα τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη που καθόταν δίπλα του.

«Ειρηνική επανάσταση»

«Εσείς το τολμήσατε, εκείνος έρχεται να τα αλλάξει όλα», ακούστηκε στην κατάμεστη αίθουσα των Σερρών, η ένταση της μουσικής ανέβηκε και ο κ. Τζιτζικώστας εισήλθε με μια «αρχηγική» εμφάνιση. «Απόψε οι Σέρρες μίλησαν», ήταν η πρώτη του κουβέντα χαιρετίζοντας το κοινό της αίθουσας, ενώ στην πρώτη σειρά έδωσε το «παρών» και ο Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα). Η κεντρική του ομιλία, όπως και οι προηγούμενες, μαγνητοσκοπούνταν από ένα πεντακάμερο ιδιωτικό τηλεοπτικό συνεργείο, με κάμερα-γερανό για πανοραμικά πλάνα, συνδεδεμένο με δορυφόρο για τη ζωντανή μετάδοση και τη δωρεάν διάθεση της ομιλίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Η φωνή του είχε σχεδόν κλείσει μέχρι το τέλος της ομιλίας, αλλά η βραδιά όχι. Η συνέχεια δόθηκε στο κέντρο των Σερρών για ποτό με τη νεολαία του κόμματος μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για Θεσσαλονίκη και από εκεί με την πρώτη πρωινή πτήση για Αθήνα και έπειτα για Ρόδο. Σε μία από τις ομιλίες που παρακολουθήσαμε κάποιος του φώναξε να γίνει «ο Τσε Γκεβάρα» της Νέας ∆ημοκρατίας εφόσον εκλεγεί! Ο ίδιος, όπως μας είπε πριν τον αποχαιρετήσουμε, προτιμά την «ειρηνική επανάσταση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή