Παυλόπουλος: Κάλυψη των κενών στο Δημόσιο

Παυλόπουλος: Κάλυψη των κενών στο Δημόσιο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της άμεσης ανακατανομής των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν τα «κενά» του Δημοσίου, τάχθηκε κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος, μάλιστα, επισήμανε ότι είναι «μεγάλο λάθος» να λέγεται πως οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι πολλοί και ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι υπάλληλοι δεν είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις στις οποίες υπήρχε ανάγκη και δεν είχαν λειτουργήσει οι μετατάξεις, με αποτέλεσμα κάποιες υπηρεσίες να είναι υπερστελεχωμένες και κάποιες άλλες να μην έχουν προσωπικό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε, παράλληλα, στον κ. Βερναρδάκη ότι είναι αναγκαίο οι μεταρρυθμίσεις να εξασφαλίζουν τη συνέχεια του Δημοσίου. «Η πολιτική ασυνέχεια είναι φυσιολογικό και θα πρέπει να "ισοφαρίζεται" από τη συνέχεια στη δημόσια διοίκηση», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, λέγοντας ότι το προσωπικό θα πρέπει να αξιολογείται «ώστε ο καθένας να μπορεί να αποδώσει αυτό που είναι σε θέση να αποδώσει», ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αξιολόγηση αποτελεί παθογένεια της δημόσιας διοίκησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βερναρδάκης επανέλαβε ότι χρειάζονται προσλήψεις στο Δημόσιο, συμφωνώντας παράλληλα και με την αναγκαιότητα ανακατανομής του προσωπικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή