Γεννηματά: «Αφελληνισμός οικονομίας σε τρία βήματα»

Γεννηματά: «Αφελληνισμός οικονομίας σε τρία βήματα»

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας σε τρία βήματα διαπίστωσε χθες η κ. Φώφη Γεννηματά, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη στείρα στάση της πριν από τον Ιανουάριο του 2015 οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως βήματα αφελληνισμού εκλαμβάνονται η πώληση των συστημικών τραπεζών και της περιουσίας τους αξίας 350 δισ. έναντι 5 δισ. σε ξένα funds. Επειτα η πώληση των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων και η τρίτη φάση της πώλησης στεγαστικών και καταναλωτικών, έπειτα από τον Φεβρουάριο. «Ως φαίνεται», είπε χθες η κ. Γεννηματά στη Βουλή, «τα “κοράκια” έγιναν “αρνάκια” και οι δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έμειναν για μια ακόμη φορά στα λόγια, έπεα πτερόεντα».

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φέρει τη βασική ευθύνη για την «εκρηκτική αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες», καθώς «βυθίστηκε η οικονομία με τα πειράματα της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Η κ. Γεννηματά προανήγγειλε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία από τις ρυθμίσεις που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, ενώ ζήτησε διάλογο για το ασφαλιστικό μέσα στο Κοινοβούλιο, με προτάσεις από τα κόμματα, χωρίς «επικοινωνιακά παιχνίδια», όπως η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα, η κ. Γεννηματά ζήτησε δι’ επιστολής από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη, έπειτα και από την τελευταία επίθεση με μολότοφ την περασμένη Κυριακή. Στην επιστολή της προς τον κ. Ν. Τόσκα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα «ώστε να αντιμετωπισθεί μια κατάσταση που έχει καταστεί ιδιαίτερα επικίνδυνη». Η κ. Γεννηματά τονίζει ότι η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει καλά το ιστορικό των επιθέσεων σε βάρος των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και έχει, μάλιστα, εκπονηθεί σχέδιο προστασίας που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. «Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα. Φαίνεται ότι μιλούμε “εις ώτα μη ακουόντων”», τονίζει η κ. Γεννηματά και καταλήγει ζητώντας από τον κ. Τόσκα να ξαναδεί «συνολικά το σοβαρό αυτό θέμα, πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν οι ευθύνες γίνουν ασήκωτες». Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε χθες και τη σύνθεση της Επιτροπής Θέσεων που θα ασχοληθεί με την επεξεργασία των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για το πολιτικό σύστημα και τη συνταγματική αναθεώρηση. Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι κ. Ν. Κανελλόπουλος, Ξεν. Κοντιάδης, Κ. Μποτόπουλος, Θ. Κοντογεώργης, Μιλτ. Παπαϊωάννου, Ι. Δριβελέγκας και Ανδ. Βγόντζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή