Ποιοι στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο και η σιωπή του περιφερειάρχη

Ποιοι στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο και η σιωπή του περιφερειάρχη

2' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικό διακύβευμα τη δυνατότητα της Νέας Δημοκρατίας να μπει εκ νέου σε τροχιά εξουσίας, αλλά και με διαφορετικές πολιτικές προτάσεις μπαίνουν στον δεύτερο γύρο οι κ. Ευ. Μεϊμαράκης και Κυρ. Μητσοτάκης. Ο κάθε μονομάχος έχει αλλεπάλληλες επικοινωνίες με στελέχη από όλη την επικράτεια που στον πρώτο γύρο στήριξαν είτε τον κ. Απ. Τζιτζικώστα είτε τον κ. Αδ. Γεωργιάδη, προκειμένου να αποσπάσουν τη στήριξή τους.

Ο κ. Μεϊμαράκης έσπευσε ήδη να προαναγγείλει «μία καραμανλική Ν.Δ. επί των ημερών του» στοχεύοντας να αποσπάσει τη στήριξη ενός σημαντικού ποσοστού των ψηφοφόρων του κ. Τζιτζικώστα, οι οποίοι εκτιμάται ότι έχουν «καραμανλική προέλευση», ενώ ο κ. Μητσοτάκης είναι σε επαφή με κεντρικά στελέχη του περιφερειάρχη ανά περιοχή.

Οι εισηγήσεις

Μέχρι στιγμής ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σιωπηλός, ζυγίζοντας προφανώς αν πρέπει να πάρει δημόσια θέση στην κούρσα της διαδοχής ή όχι, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις. Ορισμένοι συνεργάτες του, όπως ο κ. Μ. Βορίδης και η κ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, φέρονται να εκτιμούν ότι θα πρέπει να πάρει θέση υπέρ του κ. Κ. Μητσοτάκη. Αλλοι εκτιμούν ότι σε μία τέτοια περίπτωση, το ρήγμα στις σχέσεις του με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κων. Καραμανλή θα είναι πλέον αγεφύρωτο, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη μελλοντική του πορεία. Οι περισσότεροι εξ αυτών αντιλαμβάνονται ότι με τον προσωπικό χαρακτήρα που πήρε η κόντρα του με τον κ. Μεϊμαράκη στον πρώτο γύρο, θα είναι πολύ δύσκολο να ταχθεί υπέρ του στον δεύτερο γύρο. Γι’ αυτό και προτείνουν να μιλήσει για ψήφο κατά συνείδηση.

Η χαμηλή εκλογική επίδοση του κ. Τζιτζικώστα έχει προκαλέσει αμηχανία και ρωγμές μεταξύ των βουλευτών που εξαρχής στήριξαν την υποψηφιότητά του. Είναι ενδεικτικό ότι κάποιοι εξ αυτών, όπως οι κ. Μ. Βορίδης, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Σ. Κεδίκογλου φέρονται να έχουν ήδη ταχθεί στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη. Το ίδιο και ο κ. Λ. Αυγενάκης, ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε κρατήσει ουδέτερη στάση. Αλλοι, όπως οι κ. Ανδρέας Κατσανιώτης φέρονται να έχουν αποφασίσει να μην εμπλακούν τουλάχιστον φανερά στον δεύτερο γύρο, ενώ υπάρχει και μία ομάδα βουλευτών, όπως οι κ. Σκρέκας, Χρ. Κέλλας, που φέρονται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραμείνουν αμέτοχοι.

Ο ίδιος κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε με θέρμη τη δημόσια στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον κ. Γεωργιάδη, καθώς παρά τις διαφορετικές πολιτικές αναφορές θεωρεί τον πρώην υπουργό αξιόμαχο και αποτελεσματικό πολιτικό. Μεγαλύτερος προβληματισμός φαίνεται ότι επικρατεί στο επιτελείο του για το ενδεχόμενο δημόσιας στήριξης από τον κ. Βορίδη.

Οπως και στον πρώτο γύρο, ο κ. Μεϊμαράκης μπαίνει στην τελική ευθεία με τη στήριξη της πλειονότητας των καραμανλικών στελεχών όπως και των μελών της Κ.Ο.

Υπέρ Μεϊμαράκη

Στο πλευρό του βρίσκονται μεταξύ άλλων οι κ. Γ. Ανδριανός, Μαρία Αντωνίου, Φωτ. Αραμπατζή, Γ. Βαγιωνάς, Γ. Βλάχος, Απ. Βεζυρόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, Γ. Βρούτσης, Γερ. Γιακουμάτος, Θ. Δαβάκης, Αν. Δημοσχάκης, Θ. Καββαδάς, Ν. Κακλαμάνης, Στ. Καλαφάτης, Αννα Καραμανλή, Θ. Καράογλου, Κ. Κατσαφάδος, Μ. Κόνσολας, Κ. Κοντογιώργος, Κ. Κουκοδήμος, Γ. Κουμουτσάκος, Δ. Κυριαζίδης, Χρ. Μπουκώρος, Θ. Μπούρας, Β. Οικονόμου, Ν. Παναγιωτόπουλος, Γ. Πλακιωτάκης, Μ. Σαλμάς, Χρ. Σταϊκούρας, Κ. Τασούλας, Κ. Τζαβάρας, Γ. Τραγάκης, Κ. Τσιάρας και Μ. Χαρακόπουλος.

Τον κ. Μεϊμαράκη στηρίζει επίσης ο Νίκος Δένδιας, ενώ υπέρ του φέρεται να είναι και η κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, χωρίς να έχει εκτεθεί, όπως και ο κ. Γ. Κεφαλογιάννης. Για τον κ. Μεϊμαράκη δίνει μάχη και ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα. Δήλωση στήριξης αναμένεται να κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ελενα Ράπτη ενώ τον υποστηρίζουν επίσης σειρά στελεχών, που δεν εκλέχθηκαν βουλευτές στην τελευταία εθνική αναμέτρηση, όπως οι Ευρ. Στυλιανίδης, Αν. Λυκουρέντζος, Ι. Τζαμτζής, Μιχ. Χαλκίδης και Λ. Τσαβδαρίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή