Ανησυχία ΠΑΣΟΚ για οικονομία και προσφυγικό

Ανησυχία ΠΑΣΟΚ για οικονομία και προσφυγικό

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τρίπτυχο «αυτονομία – σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ – αποστάσεις από τη Ν.Δ.» θα εξακολουθήσει να κινείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η κ. Φώφη Γεννηματά. Η στρατηγική αυτή είναι πλέον πολύ σαφής και ξεδιπλώνεται με κάθε ευκαιρία κοινοβουλευτικής ή μη παρουσίας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε και κατά την προχθεσινή συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή για την κυβερνητική τροπολογία των τηλεοπτικών αδειών. Στο επιτελείο της κ. Γεννηματά υπάρχει σοβαρή ανησυχία για όλες τις τελευταίες εξελίξεις: από τις περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο (επί των οποίων η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητεί λεπτομερή ενημέρωση από τον κ. Π. Καμμένο) μέχρι την κατάσταση στο ΤΑΙΠΕΔ και τη δημοσιονομική κατάσταση.

Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει σε βαθμό που καθιστούν τις εξελίξεις απολύτως ανεξέλεγκτες. Επί τούτου αναφέρουν ότι πλέον το ασφαλιστικό δεν αποτελεί την πρωταρχική προτεραιότητα, αλλά, αντιθέτως, είναι σαφές ότι στη χώρα επανακάμπτει και μάλιστα με δραματικό τρόπο το πρόβλημα της περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής. Οι δείκτες της ύφεσης, η οποία πλέον επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, συνιστούν ένα πρόσθετο επιχείρημα προς αυτή την κατεύθυνση. Στη Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα στηρίξουν ακόμη και τις πιο αμφιλεγόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει να καταθέσει η κυβέρνηση, καθώς αντιλαμβάνονται πως σε αντίθετη περίπτωση θα χαθεί η εξουσία. Και επαναλαμβάνουν ότι σε περίπτωση εκτροχιασμού της κατάστασης, η λύση δεν θα επέλθει από νέες εκλογές, αλλά από συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή και των δύο βασικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.) επί ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη για τις αλλαγές που απαιτούνται.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, την επόμενη εβδομάδα (17 Φεβρουαρίου) θα διοργανωθεί ημερίδα για την οικονομία. Πέρα από το περιεχόμενο της ημερίδας, η σύνθεση των ομιλητών απεικονίζει, σε γενικές γραμμές, μια ιδεατή κατάληξη της συζήτησης για τη δημιουργία φορέα της Κεντροαριστεράς. Θα συμμετάσχουν, συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από το ΠΑΣΟΚ (Ι. Κουτσούκος), ΔΗΜΑΡ (Δ. Χατζησωκράτης), τις Κινήσεις Πολιτών (Ι. Καλογήρου), ενώ θα μιλήσει και η Αν. Ποδηματά, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής με το Ποτάμι, καθώς και ο καθηγητής Ι. Τσαμουργκέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή