Επιστολή Γεννηματά προς Παυλόπουλο

Επιστολή Γεννηματά προς Παυλόπουλο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αρνηθεί ποτέ να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης. Αν συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης, θα μπούμε μέσα και εμείς στην κυβέρνηση. Πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση για να βελτιώσει αυτό το Μνημόνιο». Η αποστροφή της κ. Φώφης Γεννηματά κατά τη χθεσινή συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, συνιστά και την κεντρική γραμμή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως προς τη λύση η οποία θα μπορούσε να προωθηθεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δυσκολιών που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα σε μια σειρά ζητημάτων, από την αξιολόγηση έως το προσφυγικό. Η κ. Γεννηματά προανήγγειλε ότι θα θέσει τις προτάσεις της υπόψη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόσο με την επιστολή που του έστειλε, όσο και με τη συνάντηση την οποία του ζητεί. Στην επιστολή που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, η κ. Γεννηματά αναλύει τις βασικές πτυχές του προσφυγικού, τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η ίδια, αλλά και τις κινήσεις που εκτιμά ότι πρέπει να γίνουν σε εθνικό επίπεδο.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε, επίσης, χθες ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι σταθερή κυβέρνηση και όχι προσφυγή στις κάλπες. «Οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα, γιατί σημαίνουν στασιμότητα. Οι Ελληνες έχουν κατανοήσει ότι κανένα κόμμα μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. «και όχι να κάθεται το ένα κόμμα στην άκρη του ποταμιού και να πετροβολά». Πρόσθεσε ότι απαιτείται «εθνική στρατηγική, νέο κοινωνικό συμβόλαιο, συναινέσεις που δεν μπορούν να εξασφαλιστούν αν το 2ο κόμμα είναι συνεχώς απέναντι». Η κ. Γεννηματά έλαβε αποστάσεις από τον τρόπο αντίδρασης των αγροτών, ενώ επέκρινε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Για το προσφυγικό, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως θα πρέπει να διασφαλισθεί και σε επίπεδο Ε.Ε. ότι η χώρα θα έχει συμμάχους. «Το προσφυγικό είναι εθνικό ζήτημα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε. Εχουμε χρόνο μέχρι τον Μάρτιο να οργανωθούμε, να αποκτήσουμε επιτέλους ενιαία στρατηγική, να μη γίνουν άλλα λάθη και καθυστερήσεις» δήλωσε η κ. Γεννηματά. Για την Κεντροαριστερά επισήμανε ότι επιθυμεί να προχωρήσει σε «μια διευρυμένη συμπαράταξη», η οποία θα προκύψει από τη συνένωση κομμάτων, φορέων αλλά και προσώπων του ευρύτερου χώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή