Αποστάσεις Τσίπρα από την εισαγγελέα Α.Π. για τα μπλόκα

Αποστάσεις Τσίπρα από την εισαγγελέα Α.Π. για τα μπλόκα

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στην παρέμβαση του εισαγγελέα στα αγροτικά μπλόκα που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες έβαλε με δηλώσεις του χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, τονίζοντας ότι «σκηνές σαν και αυτές του παρελθόντος, με τα ΜΑΤ στα αγροτικά μπλόκα, δεν υπάρχει περίπτωση να επαναληφθούν». Αποστάσεις από τους χειρισμούς της κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη κράτησε και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, ο οποίος τόνισε στη Βουλή ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν πρόκειται για τις αντιδράσεις μιας κοινωνικής ομάδας που νιώθει ότι αδικείται». Πάντως, χθες, τα μπλόκα σε Προμαχώνα, Τέμπη, Μάλγαρα και Ισθμό παρέμειναν ανοιχτά σε ένδειξη «καλής θέλησης» ενόψει της σημερινής προγραμματισμένης συνάντησης του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών από τη Νίκαια και τον Προμαχώνα. Σημειώνεται ότι προχθές τρακτέρ από τη Νίκαια και άλλα μπλόκα είχαν μεταβεί για υποστήριξη στο τελωνείο, ενώ όπως όλα δείχνουν, σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του μπλόκου Νίκαιας, Β. Μπούτας, θα κατέβει και πάλι στην Αθήνα –την προηγούμενη εβδομάδα είχε οργανώσει την «απόβαση» των τρακτέρ στο Σύνταγμα– για να μεταβεί στο Μαξίμου και να εκθέσει τον δικό του κατάλογο αιτημάτων.

Χθες, αγρότες επιχείρησαν να εισβάλουν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στην αίθουσα αφίξεων και αναχωρήσεων, ενώ στην Αθήνα απέκλεισαν για μία ώρα την πρόσβαση προς το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από την Αττική Οδό. Ωστόσο απομακρύνθηκαν τα τρακτέρ που βρίσκονταν στον Ισθμό περισσότερο από ένα μήνα και οι αγρότες δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλους τρόπους.

Ετσι οι αγρότες παραμένουν σε όλη τη χώρα στα μπλόκα που έχουν στηθεί, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί επ’ αόριστον αποκλεισμοί σε κεντρικές αρτηρίες τουλάχιστον έως νωρίς το απόγευμα. Σε πολλές περιοχές πραγματοποιούνται γενικές συνελεύσεις ώστε να αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Χθες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζήτησε με εισαγγελική παραγγελία της προς τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας τo άμεσο άνοιγμα των αγροτικών μπλόκων με την παρέμβαση των αστυνομικών και των εισαγγελικών αρχών. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει πως το «κλείσιμο» των δρόμων συνιστά την αξιόποινη πράξη της παρακώλυσης συγκοινωνιών, η οποία διώκεται αυτεπαγγέλτως. Ως εκ τούτου, ζητεί από τους εισαγγελείς να παρέμβουν προκειμένου να διαπιστώσουν την τέλεση του αδικήματος, την εξακρίβωση των δραστών και τη δίωξή τους. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου ζήτησε από τους αγρότες να ξανακουβεντιάσουν. «Διάλογος, διάλογος, διάλογος. Δεν γίνεται διαφορετικά. Παιδιά, θέλετε να ξανακουβεντιάσουμε; Ελάτε, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», τόνισε απευθυνόμενος στους αγρότες.

Ωστόσο οι αγρότες δηλώνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, χαρακτηρίζοντας την προηγούμενη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στις αρχές της εβδομάδας απογοητευτική και ζητώντας πραγματικό διάλογο και όχι μονόλογο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή