«Μετωπική» κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη Siemens

«Μετωπική» κυβέρνησης – Ν.Δ. για τη Siemens

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά σφοδρής σύγκρουσης λαμβάνει η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση, αλλά και με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση αναβολής της δίκης για τη Siemens. Η κυβέρνηση, που θεωρεί ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να πλήξει το προφίλ του πολέμιου της διαφθοράς που καλλιεργεί, επιτέθηκε χθες στο «παλαιό κατεστημένο», το οποίο, σύμφωνα με στελέχη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, είχε εμπλοκή στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων», ενώ προσωποποίησε τις ευθύνες της Δικαιοσύνης στον κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, με τα ίδια στελέχη να διαμηνύουν ότι «η ευθύνη για την εμπλοκή θα πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Εφετών».

Το θέμα συζητήθηκε χθες σε σύσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα με στενούς συνεργάτες του, όπου και αναφέρθηκε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να βλάψει το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, εάν περάσει στον κόσμο ως μία ακόμη απόδειξη ότι «όλοι το ίδιο είναι». Ετσι, ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή από το Μαξίμου είχαν αποφύγει να προσωποποιήσουν ευθύνες, αμέσως μετά τη σύσκεψη οι συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι από το υπουργείο Εξωτερικών μεταφράστηκε ό,τι ζητήθηκε και «δεν δόθηκε στους εμπλεκομένους στη δίκη από την Εισαγγελία Εφετών. Πρόκειται είτε για παράλειψη είτε για μεθόδευση. Ο κ. Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός, για να δικαιολογείται μια τέτοια παράλειψη», προσέθεταν με νόημα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, που συναντήθηκε χθες με τον κ. Τσίπρα, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων της, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι ήδη κινούνται διαδικασίες πειθαρχικής διερεύνησης για να βρεθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αντιδράσεις κομμάτων

Είχε προηγηθεί ο δηκτικός σχολιασμός από την πλευρά της Ν.Δ., ότι, εάν η κυβέρνηση αναζητεί υπαίτιους για την αναβολή της δίκης, «θα πρέπει να κοιταχθεί στον καθρέφτη». Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε σε δήλωσή του σε «κυβερνητική αδράνεια» και «τραγικά λάθη» της κυβέρνησης, με συνέπειες στην εξέλιξη της υπόθεσης Siemens. Το Μαξίμου έσπευσε να απαντήσει, κάνοντας λόγο για σπουδή του παλαιού κατεστημένου να κατηγορήσει την κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τους χειρισμούς του αρμόδιου δικαστικού λειτουργού και να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή