Κρίσιμη συνάντηση για την Κεντροαριστερά

Κρίσιμη συνάντηση για την Κεντροαριστερά

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεθαυριανή συνάντηση της τετραμελούς επιτροπής επαφής ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι θα είναι αυτή που θα κρίνει αφενός το χρονοδιάγραμμα της συνάντησης (ή όχι) της κ. Φώφης Γεννηματά με τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, αφετέρου την προοπτική της προσπάθειας σύγκλισης ανάμεσα στα δύο κόμματα της Κεντροαριστεράς. Πιθανό ναυάγιο αυτής της συνάντησης των τεσσάρων (Στ. Ξεκαλάκης και Χρ. Πρωτόπαπας από το ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιόδρας και Π. Αβραμίδης από το Ποτάμι) θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της επιχειρούμενης προσπάθειας σύγκλισης. Από τη Χαρ. Τρικούπη τονίζουν ότι η κ. Γεννηματά είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και άλλο σε όσα ζητεί ο κ. Θεοδωράκης, καθώς επιθυμούν την επιτυχία του εγχειρήματος. Μάλιστα φέρνουν ως τελευταίο παράδειγμα το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δέχθηκε τη διενέργεια κατά τόπους ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψηφίους κατά την περίοδο πριν από τις ενδοκομματικές εκλογές. Από το Ποτάμι διατηρούν χαμηλούς τόνους, ωστόσο είναι σαφές ότι στο κόμμα του κ. Θεοδωράκη επικρατεί σκεπτικισμός για το εγχείρημα.

Στη Χαρ. Τρικούπη ήδη λαμβάνουν τα μέτρα τους. Την Παρασκευή που πέρασε σε κλειστή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή της κ. Γεννηματά στην ανοιχτή διαδικασία εκλογής αρχηγού του νέου φορέα είναι και η κάθοδος του κ. Θεοδωράκη. Κρίθηκε ότι μια ανοικτή διαδικασία για εκλογή αρχηγού της… Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα ήταν μάλλον περιττή. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η διαδικασία προχωρήσει κανονικά, είναι πολύ πιθανόν οι υποψήφιοι να είναι αρκετοί. Εκτός από την κ. Γεννηματά, τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Θ. Θεοχαρόπουλο της ΔΗΜΑΡ, το ενδεχόμενο εξετάζεται και από άλλα πρόσωπα. Υπάρχουν αυξημένες πιέσεις προς τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος έως τώρα δεν έχει εκφραστεί. Αναλόγως δεν θα πρέπει να αποκλείεται και ενεργοποίηση άλλων προσώπων, όπως ο κ. Ι. Μανιάτης, ο οποίος είναι εξαιρετικά δραστήριος, καθώς έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών στην προσπάθεια για τη νέα Κεντροαριστερά. Τέλος δεν θα πρέπει να αποκλείεται η συμμετοχή εκπροσώπων της νεότερης γενιάς και από το Ποτάμι στο ευρύτερο πλαίσιο των συνεργασιών που έχουν γίνει με το κόμμα της Σεβαστουπόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή