Στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ο Αλέξης Τσίπρας

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφθασε τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στην ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Αργότερα σήμερα θα μιλήσει στην ειδική σύνοδο κορυφής που συγκαλεί ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας.

Η Γενική Συνέλευση αρχίζει τυπικά αύριο με τις ομιλίες του κ. Μπαν και του προέδρου των ΗΠΑ. Αύριο ο κ. Μπαν Κι Μουν θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν των ηγετών όλου του κόσμου, ενώ αμέσως μετά θα διεξαχθεί η σύνοδος των ηγετών για το προσφυγικό υπό την αιγίδα του προέδρου των ΗΠΑ και άλλων ηγετών, στην οποία θα μιλήσει και ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη ο κ. Τσίπρας πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη, θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και λίγο αργότερα θα εκφωνήσει την ομιλία του ενώπιον της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο.

Κατά την πενθήμερη παραμονή του στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης επαφές με επιχειρηματίες επενδυτές όπως και με μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπ. Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, οι αναπληρωτές υπουργοί Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας, και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται και ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε επαφές με αρμόδιους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης – τον βοηθό υπουργό Οικονομικών, Νέιθαν Σιτς, και τον σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα για θέματα διεθνούς οικονομίας Άντγουελ Αντεγιέμο – τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσιγκτον, όπου υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει το συντομότερο οριστική διευθέτηση του ζητήματος του χρέους, και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις λόγω πολιτικών εξελίξεων και εκλογικών αναμετρήσεων σε συγκεκριμένες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή