Δραγασάκης: Ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 20 Μαρτίου

Δραγασάκης: Ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τις 20 Μαρτίου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι 20 Μαρτίου έθεσε ως στόχο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στο συνέδριο Delphi Economic Forum. Ο κ. Δραγασάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θέτοντας ωστόσο ως προϋποθέσεις από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης την εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος αλλά και τον επανακαθορισμό του ύψους των πλεονασμάτων μετά το 2018.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι αν επιτευχθούν τα παραπάνω τότε η χώρα μας θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ καθιστώντας εφικτή την έξοδο στις αγορές μέχρι το τέλος του έτους. Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο μετά την επιτυχή επιστροφή στις αγορές ωστόσο σημείωσε ότι η χώρα μας θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.

Απέδωσε τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα πέραν της αρχικής συμφωνίας αλλά και την αντιφατική στάση ευρωπαϊκών κυβερνήσεων οι οποίες επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ αλλά χωρίς να υλοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ.  Σε ότι αφορά την κριτική για την «ιδιοκτησία» του προγράμματος, σημείωσε ότι αυτό αποτελεί προϊόν μη ισότιμου διαλόγου, πολλά σημεία επιβλήθηκαν με μεγάλες πιέσεις ακόμα και εκβιασμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή