Κατά του Μαξίμου οι «53+» με αφορμή πλειστηριασμούς

Κατά του Μαξίμου οι «53+» με αφορμή πλειστηριασμούς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με νέα μέτωπα βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς στην κρίση που εκδηλώθηκε με επίκεντρο τον Ιβάν Σαββίδη και τις ενδοκυβερνητικές αναταράξεις που αυτή προκάλεσε προστίθεται η σε υψηλούς τόνους σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση για την υπόθεση Novartis, ενώ, ταυτόχρονα, αναδύεται εκ νέου το ενδοπαραταξιακό μέτωπο της κίνησης των «53+», που στρέφονται κατά των χειρισμών της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση των διαμαρτυρόμενων ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης επανήλθε χθες στο θέμα Σαββίδη και, μέσω του Καναλιού της Βουλής, κατηγόρησε «το αθηνοκεντρικό σύστημα» ότι «πάει να τον κάνει πιστολέρο». «Μεταφέρω τα συναισθήματα της Μακεδονίας μέσα στην επενδυτική ερήμωση», προσέθεσε. Αναφερόμενος στην κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά απηύθυνε συστάσεις στους βουλευτές του μεγάλου κυβερνητικού εταίρου, καθώς υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικά αυτά που μας ενώνουν, γι’ αυτό ορισμένοι βουλευτές να είναι προσεκτικοί και το λέω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

Ρίχνει τους τόνους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θέλησε χθες να χαμηλώσει τους τόνους, όσον αφορά το ενδοκυβερνητικό μέτωπο, δηλώνοντας (Ρ/Σ Alpha) ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα στη σχέση των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν», καθώς και ότι «η προσπάθειά μας καθορίζεται από τον κεντρικό στόχο, που αφορά την έξοδο της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία».

Στο μέτωπο της υπόθεσης Novartis, συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά άφησαν χθες αιχμές για τη στάση του κ. Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της τροπολογίας που έφερε η τότε κυβέρνηση, τον Νοέμβριο του 2013, η οποία προέβλεπε μείωση της τιμής των φαρμάκων και την απόσυρση της οποίας είχε ζητήσει ο κ. Φρουζής. Το ίδιο ακριβώς, υπογραμμίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ζήτησε ο κ. Τσίπρας και προσθέτουν: «Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε –σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας– ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού;». Από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου απάντησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε εκείνη την τροπολογία διότι μετακύλιε το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους.

Μέσα σε όλα αυτά, η κίνηση των «53+» επανήλθε χθες στο μέτωπο με την αστυνομία, με επίκεντρο τους πλειστηριασμούς. Σε κείμενο στην ιστοσελίδα commonality.gr, που απηχεί τις απόψεις τους, τα μέλη της κίνησης καταγγέλλουν τα ΜΑΤ για «αδικαιολόγητη βία», ενώ εγκαλούν την κυβέρνηση θέτοντας το ερώτημα «αν υπάρχει η πολιτική βούληση να περιορισθούν μέχρι οριστικής εξαφάνισης τα φαινόμενα καταστολής» και ζητούν συγκεκριμένα μέτρα στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού της ΕΛ.ΑΣ., όπως λένε, προτείνοντας την απαγόρευση χρήσης χημικών και την υποχρεωτική χρήση διακριτικών στα αστυνομικά όργανα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή