Ν.Δ.: Καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης

Ν.Δ.: Καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κατάνυξη και η περισυλλογή που συνοδεύουν τη σημερινή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου είναι βέβαιον ότι δεν θα θεραπεύσουν το πολιτικό σύστημα που ακόμα και μέσα στις πιο ήσυχες ημέρες του Αυγούστου εμφανίζει έντονα παθολογικά συμπτώματα. Η πολιτική αντιπαράθεση επικεντρώνεται στο αν αποτελούν fake news ή όχι τα περίφημα sms με τις οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου προς βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική διαχείριση της καταστροφής στο Μάτι. Μετά την επίσημη διάψευση περί της ύπαρξης αυτών των μηνυμάτων, ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου  Θ. Καρτερός προχώρησε σε ένα ασυνήθιστο διάβημα προς την ΕΣΗΕΑ, μια κίνηση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως προειδοποιητική βολή κατά απείθαρχων δημοσιογράφων ενόψει της προεκλογικής περιόδου, μακράς ή σύντομης, που όλοι προεξοφλούν ότι αρχίζει αμέσως μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

«Ο κ. Καρτερός επιβεβαιώνει την καθεστωτική αντίληψη της κυβέρνησης», σχολίασε η Νέα Δημοκρατία, στελέχη της οποίας είναι πεπεισμένα για την αυθεντικότητα των επίμαχων sms. Αλλωστε, οι αντιδράσεις βουλευτών, υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι είναι απολύτως συμβατές με το περιεχόμενο αυτών των sms. Ορισμένα στελέχη της Ν.Δ. εστιάζουν την προσοχή τους στο sms όπου αναφέρεται η φράση «οι εκλογές δεν έχουν χαθεί και μπορούν να κερδηθούν». Το εν λόγω sms, εφόσον είναι αυθεντικό, ερμηνεύεται ως μια κρίσιμη ένδειξη ότι οι εξ απορρήτων του πρωθυπουργού προετοιμάζονταν αθόρυβα, τουλάχιστον ώς την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν απεύχονται τις εκλογές. Αλλωστε, ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα το πάγιο αίτημά του για εκλογές, που ασφαλώς απέρριψε ο κ. Τσίπρας. Το αίτημα των εκλογών δεν βρίσκεται τυχαία για ακόμη μία φορά στην αιχμή του αντιπολιτευτικού λόγου της Ν.Δ. Πρόκειται για την απάντηση-πρόκληση που προέκρινε ο κ. Μητσοτάκης στην κυβερνητική επιχειρηματολογία περί «λευτεριάς» από το μνημόνιο. Η φράση «εκλογές τώρα για να αποφασίσει ο λαός πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα μετά τα μνημόνια» συμπυκνώνει την πολιτική γραμμή της Πειραιώς που αποφασίστηκε στις αρχές Αυγούστου και θα δούμε πολλά στελέχη να την επαναλαμβάνουν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ηδη, ο τομεάρχης Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο 104,9 του ΑΠΕ ότι «οι εκλογές είναι η μόνη λύση». Εν τω μεταξύ, παρά τη θερινή ραστώνη, η νομισματική κρίση στην Τουρκία αξιοποιήθηκε πολιτικά από τη Ν.Δ. με τον κ. Χρ. Σταϊκούρα να επισημαίνει ότι η ελληνική οικονομία είναι «ανοχύρωτη», γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρώσει τη χρηματοοικονομική εξυγίανση και τις μεταρρυθμίσεις.

«Γραμμή άμυνας»

Πέρα από όλα αυτά, εκείνο που σαφώς απασχολεί τη Ν.Δ. είναι η «γραμμή άμυνας» απέναντι στη διπλή επίθεση που είναι βέβαιο ότι θα δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ με fake news και κατασκευασμένη σκανδαλολογία. Οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, με την επιστροφή του στην Αθήνα, εκτός από την αποσαφήνιση της κεντρικής δέσμευσής του που θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις μεθοδεύσεις τοπικών «βαρώνων» της Ν.Δ. που επιθυμούν να επιβάλουν στα ψηφοδέλτια λογής κομματικά τοτέμ, παρακάμπτοντας το μήνυμά του για βαθιά ανανέωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή