«Εξωση» Γαβρόγλου από το υπουργείο

«Εξωση» Γαβρόγλου από το υπουργείο

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από μία καθολική κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Παιδείας από τους υπαλλήλους του, ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου αναγκάστηκε να διαψεύσει κατηγορηματικά ως ανυπόστατες τις φήμες περί μετεγκατάστασης της κεντρικής υπηρεσίας σε άλλο κτίριο.

Ειδικότερα, από νωρίς χθες το πρωί ο σύλλογος υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε κατάληψη του κτιρίου στο Μαρούσι, διαμαρτυρόμενος για τις πληροφορίες περί μεταφοράς του πρωτοκόλλου των εισερχομένων και του γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών σε κτίριο του υπουργείου Παιδείας στην οδό Πατησίων, καθώς και για τη χωροταξική τοποθέτηση των Διευθύνσεων και των τμημάτων εντός του κτιρίου (π.χ. υπάρχει Διεύθυνση, που το γραφείο του διευθυντή βρίσκεται σε διαφορετικό όροφο από τους υπαλλήλους της). Εξαιτίας της κατάληψης ο κ. Γαβρόγλου πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του (π.χ. με τους διευθυντές των μουσικών σχολείων), στις διπλανές εγκαταστάσεις της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αρχικά, οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν διότι «η πολιτική ηγεσία αρνήθηκε να προβεί σε διάλογο, απαξιώνοντας τους εργαζομένους» και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη σήμερα. Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, όπως λέει ο σύλλογος, η πολιτική ηγεσία, διά του γενικού γραμματέα, συναντήθηκε με το Δ.Σ. Στο τέλος, το υπουργείο Παιδείας ικανοποίησε τα αιτήματα του συλλόγου. Ετσι, σήμερα η γενική συνέλευση αναμένεται να λήξει την κατάληψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή