ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Νέα συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας – Τουρκίας στο ΝΑΤΟ

Την τέταρτη τεχνική συνάντηση αναμένεται να έχουν σήμερα στο ΝΑΤΟ ο Ελληνας και ο Τούρκος στρατιωτικός αντιπρόσωπος με αξιωματούχο της στρατιωτικής επιτροπής της Συμμαχίας.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu, επικαλούμενο πηγές του υπουργείου Άμυνας της Άγκυρας, οι συνομιλίες στις Βρυξέλλες είχαν προγραμματιστεί μετά από συνάντηση μεταξύ του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πρόκειται για τη συμφωνημένη διαδικασία ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα όπου ο Ελληνας και ο Τούρκος στρατιωτικοί αντιπρόσωποι στο ΝΑΤΟ υποβάλλουν τις προτάσεις τους επί του άτυπου κειμένου που έχει διαμορφώσει η γραμματεία του ΝΑΤΟ.

Από την Αθήνα η σημασία των συναντήσεων αυτών υποβαθμίζεται και τονίζεται ότι προς το παρόν η ελληνική και η τουρκική πλευρά καταθέτουν προτάσεις επί του κειμένου της γραμματείας του ΝΑΤΟ και παρέχουν διευκρινίσεις όποτε αυτές ζητούνται από τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Στίουαρτ Πιτς.