Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την τουρκική notam

Οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν την τουρκική notam

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στηρίζει την ενεργειακή διασύνδεση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που σε παρέμβασή του απαντά εμμέσως πλην σαφώς και στη διπλωματική notam που επέδωσε η Αγκυρα σε Ελλάδα, Ισραήλ και Ε.Ε σχετικά με τις κοινές δραστηριότητές τους στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ «υποστηρίζουν την ηλεκτρική διασύνδεση της ηπειρωτικής Ευρώπης με την Κύπρο και το Ισραήλ μέσω του καλωδίου EuroAsia Interconnector». 

Όπως τονίζεται «είναι μια οικονομική και ευέλικτη διαδρομή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια αλλά και ως πλατφόρμα για την ανάπτυξη άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».

Παράλληλα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει πως η Ουάσιγκτον υποστηρίζει όλες τις προσπάθειες για τη μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. «Χαιρετίζουμε την επανέναρξη διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην Αθήνα και τη δέσμευση και των δύο κυβερνήσεων σε αυτήν τη διαδικασία», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή