Νίκος Δένδιας: Επαφές με Φινλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ

Νίκος Δένδιας: Επαφές με Φινλανδία, Νορβηγία, ΗΠΑ

Σε Φινλανδία και Νορβηγία μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου, ενώ τη Δευτέρα είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου στη Φινλανδία, και μεθαύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη στη Νορβηγία.

Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας θα συνάντηση με τον Φινλανδό ομόλογό του, Πέεκα Χάβιστο.

Κατά την παραμονή του στο Ελσίνκι ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει επίσης σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο Φινλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών που θα επικεντρωθεί στις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Εν συνεχεία, την επόμενη ημέρα, ο κ. Δένδιας θα έχει, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, συνάντηση στη Νορβηγία με τον Νορβηγό υπουργό Οικονομικών Τροντ Γκράντε.

Κατόπιν, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την ομόλογό του της Νορβηγίας, Άνικεν Χούιτφελντ.

Στη συνέχεια, οι κ.κ. Δένδιας και Φραγκογιάννης θα επισκεφθούν το νορβηγικό Κοινοβούλιο όπου και θα συναντηθούν με την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Νορβηγία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Νορβηγικό Ίδρυμα Πολιτικών Ερευνών (NUPI) με θέμα το Δίκαιο της Θάλασσας και την εφαρμογή του σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο («Implementing the UN Convention on the Law of the Sea – The Aegean Sea and the Eastern Mediterranean as a case study»).

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους υψηλούς αξιωματούχους της Φινλανδίας και της Νορβηγίας θα βρεθεί η ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

Παράλληλα, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, υπό το φως της ευρωπαϊκής (με Φινλανδία) και της νατοϊκής αλληλεγγύης (με Νορβηγία).

Νωρίτερα, τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ. Στο επίκεντρο της εν λόγω συνάντησης βρέθηκαν: η στρατηγική συνεργασία, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό φως των πρόσφατων προκλητικών δηλώσεων Τούρκων αξιωματούχων καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή