Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζορτζ Τσούνης: Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης – Τζορτζ Τσούνης: Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ

Την πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη τους συνάντηση γνωριμίας είχαν το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές ρίζες του νέου πρέσβη. «Είμαι πάρα πολύ περήφανος», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τσούνης όσον αφορά τα νέα του καθήκοντα, ενώ μνημόνευσε τον πατέρα του ο οποίος τον είχε παροτρύνει να μην ξεχάσει τις ρίζες του.

Επίδοση διαπιστευτηρίων στην ΠτΔ

Στην τυπική αλλά απαραίτητη επίδοση των διαπιστευτηρίων του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου προχώρησε την Τρίτη ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης. Ως ξεχωριστή τιμή στη ζωή του περιέγραψε τη διαδικασία ο κ. Τσούνης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «είμαστε απολύτως δεσμευμένοι να εργαστούμε με την κυβέρνηση και τον λαό της Ελλάδας προκειμένου να προωθήσουμε τους κοινούς στόχους μας για την ειρήνη και την ευημερία».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρέσβης των ΗΠΑ είχαν και μια σύντομη συνομιλία σχετικά με τις αναμνήσεις του κ. Τσούνη από τα παιδικά καλοκαίρια του στον τόπο καταγωγής των γονιών του, τον Πλάτανο της ορεινής Ναυπακτίας. Πέρα από την τελετουργική και τυπική διάστασή της, η διαπίστευση του κ. Τσούνη ως πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα έχει και ουσία. Και τούτο διότι με τον τρόπο αυτό μπορεί να παραστεί και επισήμως στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η πολυάριθμη κυβερνητική αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή